Omdömen
4
översyn

Redmi Note 9 Pro i testet - bästa medelklass-smarttelefon 2020

by 18. Oktober 2020

När det gäller prestanda leder Redmi Note 9 Pro Redmi Note 9-serien. Utrustad med en Snapdragon 720G-processor, en enorm 6,67 tum skärm och ett långvarigt 5020 mAh-batteri, är smarttelefonen placerad i det billiga mellanklass-segmentet.

Som Mi Explorer kunde vi testa Redmi Note 9 Pro i stort sett 4 veckor före utgivningen. Nu är det dags att dra en slutsats!

översikt
tillverkare

Xiaomi

Produkt

Anmärkningar redmi 9 Pro

specifikationer

Processor och minne
CPU: Qualcomm Snapdragon 720G
GPU: Adreno 618
RAM: 6GB (LPDDR4x)
Internminne: 64GB / 128GB (UFS2.1)
Minnesförlängning: Ja

Visa
Visa diagonal: 6.67 inches
Skärmupplösning: 2400 x 1080 pixlar
Skärmtyp: IPS
Skärmskydd: Gorilla Glass 5
Multitouch: 10 fingrar

Kameror
Huvudkamera: 64 MP Sony IMX 586 (bländare f / 1.79)
Ultram vidvinkel: 8 MP Hynix HI856 (119 ° ultra vidvinkellins och f / 2.2-bländare)
Makrosensor: 2MP GalaxyCore GC2375
Djupssensor: 2MP OmniVision OV02A1B
* AI-läge
* PDAF (autofokus)
* LED-blixt

Framkamera: 16 MP Sony IMX471 (bländare f / 2.0)

Netzer
Dubbel SIM: Ja
SIM-storlek: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: B2 / 3 / 5 / 8
WCDMA: B1/2/4/5/8
TDD LTE: B38/40/41(2535-2655MHz)
FDD LTE: B1/2/3/4/5/7/8/20/28

trådlös
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac
Bluetooth: 5.0
GPS: Ja

sensorer
* Ljussensor
* Accelerometer
* Induktiva givaren
* Hallsensor
* E-Kompass
* gyroskop
* Fingeravtryckssensor
* NFC

ackumulator
Batteri: 5.020 mAh
Snabbladdningsfunktion: 30 Watt
Qi butik: nej

andra
Operativsystem: Android 10 (MIUI 11)
Anslutning: USB-C, 3.5 mm ljud
Storlek: 165.75 x 76.68 x 8.8mm
Vikt: 209g

Leveransomfattning

1x smartphone
1x SIM-nål
1x laddningskabel
1x laddare (33 watt)
1x skyddskåpa
1x användarhandbok

Test: Redmi Note 9 Pro

Uppdatera 18. Oktober 2020

Det bästa erbjudandet för Redmi Note 9 Pro finns för närvarande från online-återförsäljaren Edwaybuy. Det finns det där Redmi Note 9 Pro i EU-versionen bereits från 198 Euro att köpa. Frakt är gratis direkt från Tyskland. Hämta bara kupongen och ange den i kundvagnen. Rabatten dras omedelbart.

198 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-version (6 + 64 GB)

Med denna rabattkod kan du köpa Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-versionen (6 + 64 GB) reducerad för endast 198 €.
NOTE9PROED64
VISA COUPON
50 € Rabatt
Giltig till 31.10

208 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-version (6 + 128 GB)

Med denna rabattkod kan du köpa Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-versionen (6 + 128 GB) reducerad för endast 208 €.
NOTE9PROED128
VISA COUPON
60 € Rabatt
Giltig till 31.10

För bara några veckor sedan introducerade Xiaomi Redmi Note 9S. Nu skickar Xiaomi det Redmi Note 9 Pro Global in i loppet. De viktigaste skillnaderna är stöd för NFC, Eine 64 MP huvudkamera och snabbt 30 watt snabbladdning.

Techreviewer är en del av Mi Explorer-programmet.

Design, utförande och leverans

För många användare är designen av en smartphone lika viktig som bra hårdvaruutrustning. Xiaomis unga varumärke Redmi vill gärna erbjuda användaren bästa möjliga designupplevelse att erbjuda. Detta visades av tidigare släppta Redmi-modeller, som är särskilt färgglada och effektiva.

Redmi följer en liknande strategi med Note 9-serien. Redmi Note 9 Pro är i färgerna "Glacier White", "Interstellar grå" och "Tropical Green" tillgängliga. Tre färger som ger smarttelefonen en mycket speciell elegans. För testet är smarttelefonen i färgen som ännu inte är tillgänglig "Aurora Blue" innan.

Redmi Note 9 Pro är strukturerad enligt följande:

Auf der främre väntar på oss 6,67 tum DotDisplay, som översätter till "DotDisplay". Namnet kommer från den främre kamerans placering. Kameran stansas direkt ut på skärmen. Denna lösning av kameraplacering, även känd som "punchhålet", anses vara särskilt platsbesparande.

Redmi Note 9 Pro-fronten med 6,67 tum skärm.

De laterala Bezelsom omger skärmen faller med 3 mm (vänster, höger och övre) och 5 mm (nedan) behagligt smal. I det övre avsnittet finns den långsträckta och knappt synliga öronkoppen. En liten anmälan LED (vit) integrerades direkt i aurikeln. Displayglaset har en subtil kurva (2.5D krökt) i kanterna.

Displayen följer övergången till matt plastplatta. Färgen på ramen är anpassad till baksidan och avslöjar inte omedelbart att det är "bara" plast. Det finns många funktioner runt ramen.

Den reflekterande Gorilla Glass 5 baksidan av smarttelefonen.

Det fysiska kontroll~~POS=TRUNC knappar~~POS=HEADCOMP är belägna på höger sida av ramen och inkluderar en volymvippare och en strömbrytare. Båda knapparna är lättillgängliga med en hand. En första egenhet är det fingeravtrycksläsare, som är integrerad i strömbrytaren. Det är motsatt SIM-kortplats, som har två nano-SIM-kort och ett extra microSD-minneskort.

Smarttelefonen är trevligt tunn på 8,8 mm.

Överst finns Redmi Note 9 Pro IR-blaster. Detta gör det möjligt att styra tv-apparater. Till höger är en av de två mikrofonerna. Längst ner på ramen skulle vi ha USB-C-uttaget i mitten. Vänner till trådbundna hörlurar kan använda en 3.5 mm uttag ser fram emot. Den andra mikrofonen är placerad till höger om USB-C-uttaget. Återigen skulle vi ha mediahögtalaren bredvid.

Nu kommer vi till den visuella höjdpunkten på Redmi Note 9 Pro. Fram och bak består av särskilt skrapavvisande Corning Gorilla Glass 5. Den glansiga ryggen kommer från matt matram. Smarttelefonen verkar elegant och får med påträngande färgspel. Emellertid har den glansiga ryggen också en nackdel. Smuts och fingeravtryck syns med den första beröringen.

Nedre delen av Redmi Note 9 Pro med mediahögtalaren, USB-C-uttaget och hörlursuttaget.

Det är taktil 165.75 x 76.68 x 8.8 mm stor smartphone väl i handen. Även om smarttelefonen mestadels är gjord av glas, känns den lätt att greppa. Till detta är den relativt höga nivån Vikt av 209gsom ger en trevlig känsla. Den så kallade P2i nano-beläggning ryggen är vattenavvisande och tillåter användning även i regnet.

den kvaliteten på utförande är utmärkt. De Leveransomfattning inkluderar Redmi Note 9 Pro, en USB-C-kabel, en SIM-nål, ett skyddskåpa och en 33W snabbladdare. Tyvärr kan vi inte ge ytterligare information om detta, eftersom vi har fått vår testenhet utan ytterligare leveransomfång.

Visa

Redmi Note 9 Pro har en 6,67 tums display med 2400 1080 x pixels Upplösning installerad. Med 395 DPI skärmen är stift skarp. Displaytypen är IPS. Denna LCD-teknik är känd för hög färgnoggrannhet, breda vinklar och god kontrast.

Visa mätning av Redmi Note 9 Pro med Spyder5 colorimeter.

I den så kallade Bioformat (Bildkvot 21: 9) är smarttelefonen lite längre och smalare än andra modeller. Så om du gillar att titta på filmer på din smartphone kan du njuta av dem helt.

Xiaomi anger den maximala skärmens ljusstyrka vid 450 cd / m². Andra funktioner på IPS-panelen är ett kontrastförhållande på 1500: 1 och en 84 procent NTSC-färgutrymme.

displaymätning

Mätningarna genomfördes initialt på fabriks~~POS=TRUNC inställning~~POS=HEADCOMP. Färgläget är inställt på "Automatisk", färgtemperaturen till "Standard". Följande mätresultat visar att den vita punkten skiljer sig från D65 och har en lätt blå nyans. Men det finns ingen anledning att oroa sig, eftersom många tillverkare vill ha en vit punkt bortom D65. EN något ökat blått innehåll garanterar en lysande vit och en ljusare skärm.

I det här läget kunde vi få maximalt Luminans av 420 cd / m² bestämma. De Black Level ingår 0.38 cd / m². Detta resulterar i ett genomsnitt kontrastförhållande av 1100:1. En färgmätning mot sRGB och DCI-P3 resultera i ett genomsnitt Delta E på 4,99 respektive 4,74. Delta E beskriver färgavvikelsen för två färger. Ett genomsnittligt Delta E mellan 4 och 5 är ett acceptabelt värde från fabriken. Många smartphones kommer "out-of-the-box" med något övermättade färger.

Det blir intressant så snart vi "Värma" välj färgtemperatur för Redmi Note 9. Färgerna verkar betydligt varmare och vi närmar oss D65. Ljusstyrkan reduceras till 400 cd / m² i detta läge. Mätningar mot sRGB och DCI-P3 ger ett Delta E på 3,59 respektive 2,93. Det här är utmärkta värden för en medelstora smartphone!

den belysning panelen är jämn. Det finns mindre (mätbara) avvikelser mot kanterna, som dock inte överskrider det vanliga.

Calman-skärmens enhetlighet

Skärmens enhetlighet - Calman Ultimate av portrait.com

Visa i vardagen

Redmi Note 9 Pro-displayen var inte bara övertygande i våra mätningar utan också i vardagen. Det maximala bildskärmens ljusstyrka når inte en flaggskeppsnivå, men räcker för att läsa skärmen även i solsken. De betraktningsvinklar är bra. Särskilt plana betraktningsvinklar leder inte till någon synlig förändring i färg, ljusstyrka eller kontrast.

Det enda som störde oss är den lilla skuggan som kameraklippet kastar. Beroende på hur du ser på skärmen kommer den mer eller mindre till sin kraft.

Visa inställningar och funktioner

Displayen är justerbar på många sätt. EN automatisk ljusstyrka anpassar skärmens ljusstyrka till det omgivande ljuset. Den omgivande ljusgivaren fungerar snabbt och exakt. 3 färgprofiler, 3 temperaturprofiler och ett färghjul finns tillgängliga för färgjustering.

Ett batterivänligt Mörkt läge är integrerad i systemet och kan aktiveras via skärminställningarna. Det finns också en ombord Läsläge eller nattlägesom filtrerar blått ljus. Displayen är till och med TÜV Rheinland-testad och har en motsvarande Eyesafe godkännande-försegling.

En funktion som är ganska ovanlig för en medelstora smartphone är stöd för HDR10 Innehåll. YouTube eller Netflix kan avnjutas i HDR, även om den maximala skärmens ljusstyrka är den begränsande faktorn här.

Pekskärm

den Pekskärm reagerar snabbt och känner igen inmatningar exakt. De Gorilla Glass 5 är också försedd med en beläggning som garanterar bättre glidning och minskar fingeravtryck.

Leistung

Qualcomm Snapdragon 720G

En av de senaste mobilmedelsprocessorerna inom mellanklass arbetar för närvarande under huven. den Qualcomm Snapdragon 720G är en 8-nm-chip med två snabba Cortex-A76-kärnor (2,3 GHz) och fyra ekonomiska Cortex-A55-kärnor (1,8 GHz). "G" i namnet står för "Gaming Performance". I kombination med Adreno 618 GPU kan även aktuella mobilspel spelas utan stammare.

Redmi Note 9 Pro kommer med en 6GB LPDDR4X-minne och en 64GB eller 128GB UFS2.1 datalagring tillgängliga. Datalagring kan vara med en MicroSD-minneskort utökas med ytterligare 512 GB.

riktmärke

Med en AnTuTu-poäng på över 278.000 9 poäng är Redmi Note 618 Pro en av de snabbare medelklassiga smartphones. Smarttelefonen uppnår också goda resultat i andra benchmarktest, som främst använder chipets Adreno XNUMX GPU.

Lagringshastigheterna uppfyller också förväntningarna. LPDDR4X huvudminne är med 20 GB / s behagligt snabbt. UFS2.1 datalagring når ett genomsnitt Läs genomströmning på 470 MB / s och Skriv genomströmning på 200 MB / s.

Prestanda i vardagen

Snapdragon 720G erbjuder tillräckligt med kraft för att erbjuda en flytande vardagsupplevelse. Det finns prestationsreserver för kommande Android-generationer, även om de är något mindre jämfört med nuvarande avancerade enheter.

Smarttelefonen uppfyllde våra förväntningar i vårt stresstest. Appar öppnar snabbt och förblir i minnet länge tack vare den frodiga 6 GB RAM-minnet. Växeln mellan apparna är smidig. Sammantaget reagerar användargränssnittet smidigt.

Gaming

Smarttelefonen har inte> 90 Hz-skärm eller stereohögtalare, men de som gillar att spela mobilspel kommer fortfarande att njuta av Redmi Note 9 Pro. Som en del av Qualcomm-spelserier chipet är optimerat för spel. Funktioner som HDR, aptX och FastConnect WiFi förbättra spelupplevelsen.

Adreno 618 GPU är högpresterande och kan även hantera hårdvara-hungriga titlar. Grafiskt krävande spel som PUBG eller Call of Duty är trevliga att spela även med en hög grad av struktur. Termisk strypning stör inte smarttelefonen. Hela enheten förblir behagligt cool även under belastning.

användargränssnitt

Vi har vår testenhet med oss MIUI 11 baserat på Android 10 att få. Xiaomi har en användarvänlig uppdateringspolicy. Tillverkaren skickar regelbundet in nya systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar. De Uppdatering till MIUI 12 har redan tillkännagivits och förväntas distribueras sommaren 2020.

MIUI är det interna användargränssnittet som används på alla Xiaomi-smartphones. Användargränssnittet är tydligt och enkelt att använda med lite att vänja sig. De Google Play Store och andra Google Apps är redan förinstallerade på smarttelefonen.

Via den integrerade Temachef användargränssnittets utseende kan justeras med bara några klick. De säkerhets~~POS=TRUNC håller ett öga på smarttelefonens säkerhet och hanterar bland annat appbehörigheterna. När den levereras finns Bloatware på smarttelefonen, men kan avinstalleras på nolltid. Det är lite mer oroande reklam, som visas i vissa (Xiaomi) systemappar. Men även detta kan inaktiveras med några få knep. Instruktioner för detta finns online.

kamera

Baksidan pryder Fyrkamera-system i en rektangulär layout. Sensorsystemet innehåller ett 64 MP huvudsensor (f / 1.89), en 8 MP vidvinkelsensor (119 °, f / 2.2), en 5 MP makrosensor (f / 2.4) och en 2 MP djupsensor (f / 2.4).

Quad-kameran på Redmi Note 9 Pro.

Huvudsensorn är 1 / 1.72 inches große Samsung S5KGW1 med 0.8 μm pixelstorlek. Han tillhör ISOCELL Ljust sortiment och gör dem Tetracell-teknik fördel. Två par i samma färg (2 × 2 pixlar) skapas med hjälp av Pixel binning kombinerat till en pixel. Detta minskar fotoupplösningen till 16 MP. Teoretiska fördelar är en högre ljuskänslighet med åtföljande brusreducering, ett utökat dynamiskt område och en ökad bildskärpa.

Praktiskt test av huvudkamera

16 MP-bilder

I normalt fotoläge tar smarttelefonen bilder med 16 MP upplösning. Pixelbinning som nämns ovan används här. Foton tagna under bra ljusförhållanden är behagligt vassa, starka i detaljerna och naturligtvis i färgerna. Det dynamiska området är förvånansvärt stort, så att ljusa och mörka delar av bilden visar detaljer som de var. Även Auto HDR-läget behöver knappast ingripa.

Du kan hitta dessa och andra testinspelningar i full upplösning under detta Länk.

64 MP-bilder

MIUI-kameraappen har sin egen att ta foton på hela 64 MP 64 MP-läge. Foton som tas i detta läge skiljer sig knappast från 16 MP-foton. Övertyga dig själv:

Zoom

I stället för optisk zoom finns det bara en i frånvaro av en telefoto kamera digital zoom. Förstoringen är nästan oändligt möjlig från 2x till 10x. Med ökande förstoring minskar inspelningskvaliteten också snabbt.

Makro- och porträttläge

den 5 MP makrokamera skapar detaljerade, nästan bullerfria foton. Färgmatchningen är lite svalare än i normalt fotoläge. Autofokus, som också finns i makroläge, är en fördel.

Också porträtt kan ses. I de flesta fall är motivet snyggt åtskilt från bakgrunden och suddighetseffekten är behagligt subtil. Graden av suddighet kan justeras senare. Om ljusförhållandena minskar kan extraktionsfel ibland uppstå. Olika filter (skönhet och effekter) kan aktiveras i porträttläge.

Kamera AI

den Kamera AI är en fin gimmick för att skapa mer färgglada bilder. Beroende på ämne aktiveras olika inställningar. Det dynamiska intervallet ökar och färgerna är särskilt rika.

nattbilder

Redmi Note 9 Pro levererar acceptabla inspelningar även under dåliga ljusförhållanden. Smarttelefonen kan inte hålla jämna steg med de nuvarande flaggskeppsmodellerna här, men baserat på priset är bilderna på en övre mellanklassnivå.

Framför allt förblir färger vackert bevarade. Detaljer är också fortfarande tydliga, även om särskilt fina detaljer går förlorade till bekostnad av brusreducering. Ett speciellt nattläge är tillgängligt. I detta läge ökas bilddynamiken och färgerna lyser ännu mer levande.

Ultra vidvinkel

den 8 MP ultra vidvinkel kamera bra med mig. Till skillnad från huvudkameran visar bilderna lite mer ljud och en något reducerad detaljnivå. Distorsionskorrigering gör ett bra jobb. Suddigheten i bildens kanter är begränsad.

videoläge

Redmi Note 9 Pro kan spela in videor i 4K med 30 bilder per sekund att spela in. På reducerad 1080p Upplösningar är till och med flytande 60 bilder per sekund möjlig. Videokodaren är mellan H.264 och H.265 valbara. EN elektronisk bildstabilisering kan slås på vid 4K och 1080p @ 30.

Med tanke på att det är en mellanklass-smartphone är videokvaliteten acceptabel. Färgerna visas korrekt och bilden är extremt skarp. Buller visas inte. Den inspelade Stereoljud är klart. Förutom huvudkameran kan videor också spelas in med ultravinkelkamera och makrokamera. Den maximala upplösningen reduceras till 1080p @ 30.

Filter kan placeras direkt över hållaren. Upplösningen reduceras dock till 720p. Speciella inspelningslägen, till exempel en 960 FPS Slow motion-läge eller en Kort videolägefinns tillgängliga i MIUI-kameraappen. Du skapar en särskilt cool effekt med Kalejdoskopläge.

Praktiskt prov på frontkamera

Vårt intryck av 16 MP främre kamera med f / 2.48 bländare är ganska blandad. Speciellt i situationer med hög kontrast där det dynamiska intervallet överskrids, försvinner detaljerna synligt och färger förefaller ibland tvättas ut. Bildbruset ökar synligt under dåliga ljusförhållanden. Den främre kameran på Redmi Note 9 Pro räcker fortfarande för den ena eller den andra selfie.

Funktioner som HDR-läge, kamerans AI eller olika filter är tillgängliga. Den främre kameran spelar in videor med högst 1080p @ 30 upplösning.

anslutning

Anslutningen till Redmi Note 9 Pro.

telefoni

Redmi Note 9 Pro är en Dual SIM-smartphone, som kan manövreras med två nano-SIM-kort. Båda SIM-kortplatserna kan ansluta till 4G LTE-mobilnätverket. Volta, dvs. rösttelefoni via 4G och VoWiFI (WiFi-samtal), rösttelefoni via WLAN, stöds. Här är en översikt över Redmi Note 9 Pro Global-band:

GSM: B2 / 3 / 5 / 8

WCDMA: B1/2/4/5/8

TDD LTE: B38/40/41(2535-2655MHz)

FDD LTE: B1/2/3/4/5/7/8/20/28

Smarttelefonen visar stark mottagning inom mobilkommunikation. De röstkvalitet är utmärkt i båda riktningarna. Tal tas emot förstås av mottagaren. Den brusreducerande mikrofonen filtrerar effektivt ut störande ljud.

Wi-Fi och Bluetooth

För etablering av trådlös anslutning Dual AC WiFi och Bluetooth 5.0 stöds. Dataöverföringen i WLAN är inte på något sätt sämre än för dyra smartphones. Redmi Note 9 Pro övertygar med bra sändnings- och mottagningsprestanda.

Det fanns en fångst vid tidpunkten för detta test. I vänteläge förlorar smarttelefonen anslutningen till routern. Routrar från AVM (FritzBox) påverkas särskilt. Problemet är känt och Xiaomi har redan tillkännagett en buggfix.

GPS och sensorer

Redmi Note 9 Pro tar platsbestämning GPS, A-GPS, Galileo, GLONASS och Beidou tillbaka. Platsen bestäms snabbt och med hög noggrannhet. Under en provkörning genom staden och över landet fanns det inga avvikelser. Navigeringen var genomgående exakt, som du kan förvänta dig av en bra smartphone.

NFC är tillgänglig. Mobilbetalning, till exempel med Google Pay, fungerar. De fingeravtrycksläsare är integrerad direkt i sidoknappen. Skannern är lättillgänglig och låser snabbt upp smarttelefonen. De IR-blaster gör det möjligt att styra tv-apparater. Med Mi Remote-appen är rätt applikation redan förinstallerad på smarttelefonen. De andra sensorerna inkluderar en närhetssensor, en accelerationssensor, en ljusstyrkesensor, ett gyroskop och en e-kompass.

Audio

När monohögtalare Redmi Note 9 Pro är inget ljud mirakel att förvänta sig. Det finns inga basar och totalt sett är ljudet lite platt. Differentieringen är bra och den maximala volymen är trevlig.

På en 3.5 mm ljuduttag avstod inte på den här smarttelefonen. Trådlösa Bluetooth-hörlurar drar nytta av Qualcomms aptX Codec.

ackumulator

En höjdpunkt på Redmi Note 9 Pro är helt klart det 5020 mAh-batteri. Det är knappast möjligt att ta honom på knäna på bara en dag. Vi kunde uppnå ett konsekvent resultat i riktmärket Skärm på tid på 15 timmar mäta.

Batteriet varar i genomsnitt för daglig användning 2-3 dagarinnan smarttelefonen måste anslutas till elen. För att få det stora batteriet laddat så snabbt som möjligt använder Redmi Note 9 Pro ett 30 watt snabbladdningsteknik. Det tar bara en full laddning 75 Minuten.

Kontrollera priser

Vill du veta var du kan köpa Redmi Note 9 Pro? I vår prissammanställning listar vi de aktuella erbjudandenen för de mest populära butikerna. Alla priser kontrolleras och uppdateras flera gånger om dagen. Skulle en butik förekomma flera gånger gäller den olika återförsäljarens lager.

198 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-version (6 + 64 GB)

Med denna rabattkod kan du köpa Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-versionen (6 + 64 GB) reducerad för endast 198 €.
NOTE9PROED64
VISA COUPON
50 € Rabatt
Giltig till 31.10

208 € Edwaybuy - Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-version (6 + 128 GB)

Med denna rabattkod kan du köpa Xiaomi Redmi Note 9 Pro EU-versionen (6 + 128 GB) reducerad för endast 208 €.
NOTE9PROED128
VISA COUPON
60 € Rabatt
Giltig till 31.10

Prisutveckling

Nuvarande priser

Notebooksbilliger
1-5 Werktage
219,90 €
Cyberport
1-5 Werktage
224,00 €
amason
1-5 Werktage
235,19 €
Edwaybuy
3-7 Werktage
259,00 €

Pris för högt? Använd vår prisväckarklocka!

Priserna uppdaterades senast den: 20. Oktober 2020 20: 43

Prisutveckling

Nuvarande priser

amason
1-5 Werktage
232,98 €
Notebooksbilliger
1-5 Werktage
249,00 €
Cyberport
1-5 Werktage
252,00 €
Edwaybuy
3-7 Werktage
269,00 €
Mediemarknad
1-5 Werktage
274,89 €

Pris för högt? Använd vår prisväckarklocka!

Priserna uppdaterades senast den: 20. Oktober 2020 20: 43

testresultat

rating
positiv

Bra utförande
Display med exakt färgåtergivning
Bra vardag och spelprestanda
Quad camera inspelningskvalitet
Dubbel SIM + minneutbyggnad
NFC med Google Pay-kompatibilitet
Bra mobilmottagning och bra röstkvalitet
3.5mm hörlursuttag
Långvarigt batteri med snabbladdningsfunktion

negativ

Mycket benägna att fula fingeravtryck
Stanshålet på den främre kameran kastar skuggor
Liten LED-meddelande
Inspelningskvalitet på frontkamera
För närvarande med WLAN-bugg (fix meddelad)

Första intrycket
8.5
6.9
bearbetning
8.0
8.1
Designa
8.0
8.9
Visa
8.5
9.3
Leistung
8.5
9.3
användargränssnitt
8.0
9.5
kamera
8.5
7.9
fingeravtrycksläsare
7.5
9.0
anslutning
8.5
9.3
GPS och sensorer
8.0
7.0
Audio
7.5
8.5
ackumulator
9.5
10
Slutsats

Redmi Note 9 Pro har en god chans att bli MELLAN-smarttelefonen 2020. Början på utsidan erbjuder smarttelefonen en elegant design med högkvalitativt Gorilla Glass 5 fram och bak. Displayen ger en rakkniv skärm med exakt färgåtergivning. Pekskärmen svarar mycket exakt och snabbt.

Redmi Note 720 Pro är utmärkt placerad med Snapdragon 9G-processor. Chipet hanterar även krävande uppgifter och möjliggör en övergripande användarupplevelse. Samtidigt är Snapdragon 720G särskilt ekonomisk att använda. I kombination med 5020 mAh-batteriet behöver smarttelefonen bara vara ansluten var tredje dag.

Fyrkamera levererar en inspelningskvalitet på en hög medelklassnivå. Under goda ljusförhållanden uppnås en trevlig bildskärpa, lite bildbrus och lysande färger. Xiaomi-kameraappen är funktionellt omfattande utrustad och erbjuder intressanta gimmicks, till exempel kalejdoskopläget.

Sammanfattningsvis: Xiaomi har satt ihop ett bra övergripande paket som övertygar både tekniskt och prismässigt.

8.3
Vårt betyg
8.6
användar Betyg
5 betyg
Du har betygsatt denna
gäst
4 Kommentarer
Äldsta
Senaste
Inline feedbacks
Visa alla kommentarer
Micha

Tyvärr accepteras inte längre rabattkoden i den länkade EDWAYBUY-butiken

Steven

Du hjälpte mig verkligen med testrapporten. 🙂 Jag har fortfarande en fråga. Andra testrapporter läser oftare att baksidan är gjord av plast. Du skriver att det är tillverkat av glas. Vad är det rätta svaret? LG