Anslut dig till vårt nätverk!

Hej vad letar du efter?

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Review Header

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI i testet: Det nästan perfekta rengöringshjälpmedlet

Uppdaterad av Timo Altmeyer den 24 oktober 2023

Som specialist på vakuumrobotar har ECOVACS lanserat en ny modell av sin prismedvetna T-serie i år.

Med en imponerande sugkraft på 6000 Pa, en automatisk mopplyftfunktion och möjligheten att rengöra moppen med varmt vatten, erbjuder denna nya ECOVACS vakuumrobot ett omfattande utbud av funktioner som inte lämnar något övrigt att önska. Så den perfekta vakuumroboten?!

9.5
Vårt betyg
549 € mediamarkt.de
Kontrollera priser

Omdöme: ECOVAC'S DEEBOT T20 OMNI

 Prime Day-erbjudande 

Som en del av Amazon Prime Day är ECOVACS DEEBOT T20 OMNI robotdammsugare nu tillgänglig för bara 799 euro istället för den ursprungliga RRP på 1.099 27 euro. Det motsvarar en besparing på XNUMX %.

Till Amazon-erbjudandet

Uppdatera 04. September 2023

ECOVACS har startat en officiell återkallelse av DEEBOT T20 OMNI. Återkallelsen påverkar alla enheter som tillverkats före 1 juni 2023. Följaktligen kan moppplattorna på dessa anordningar bli slitna, vilket kan leda till att dessa plåtar faller av robothuset efter en viss tids användning.

Informationen kommunicerades till kunderna via e-post och företaget bad om ursäkt för besväret. ECOVACS försäkrar också att kvalitetskontrollåtgärderna kommer att stärkas för att undvika sådana incidenter i framtiden.

 Vad betyder detta för kunderna? Alla som äger en drabbad enhet kan registrera sig för ett gratis ersättningstillbehörspaket, som inkluderar uppgraderade moppplattor och två chenillemoppar. Tillverkaren lämnade registrerings- och uppföljningsinstruktioner i mejlet. Den som inte har fått mejlet kan använda detta  Länk  informera.

Tillverkare av intelligenta robotdammsugare uppfinner ständigt nya funktioner för att göra städningen mer effektiv och bekväm. Med DEEBOT T20 OMNI, en mellanklassmodell av ECOVACS T-serien, sticker två stora förbättringar ut.

För det första kan den automatiskt höja mopparna när man sopar över mattor, vilket möjliggör samtidig dammsugning och moppning. För det andra kan den rengöra mopparna med 55°C varmt vatten, vilket djuprengör mopparna och minskar behovet av maskintvätt.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI vakuumrobot parkerar i sugstationen

En omisskännlig likhet med de andra modellerna i ECOVACS-familjen.

Intressant nog överträffar DEEBOT T20 OMNI till och med den nuvarande premiummodellen DEEBOT X1 OMNI, men den klarar sig utan AIVI-kameran som gör dammsugarroboten till en rullande övervakningskamera och den inbyggda vattentanken som förser mopparna med vatten Under operationen.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: design och finish

Kontinuitet och konsekvens i designen av DEEBOT T20 OMNI understryker dess medlemskap i ECOVACS-familjen. Både vakuumroboten och allt-i-ett-städstationen delar omisskännliga likheter med DEEBOT X1 OMNI (till provet) och dess föregångare, DEEBOT T10 OMNI (till provet).

Även om städstationen är ganska stor (58 x 45 x 43 centimeter) integreras DEEBOT T20 OMNI, som för närvarande bara finns i vitt, sömlöst i olika inredningsstilar.

städstation

Städstationen är en stor affär av en anledning. Om du viker upp det silverfärgade locket till stationen dyker en avtagbar 4-liters färskvattentank och en 4-liters smutsvattentank upp. Båda är optiskt väl separerade från varandra.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI rengöringsstationslock öppet

Silverlocket fälls enkelt upp.

Det finns tillräckligt med utrymme mellan dessa tankar för att exempelvis förvara den medföljande rengöringsborsten. DEEBOT X1 OMNI utnyttjade detta utrymme bättre och inkluderade en lämplig förvaringslåda för tillbehör.

I allmänhet har ECOVACS sparat på de medföljande tillbehören. Istället för den vanliga leveransen av två dammpåsar ingår endast en påse och mopparna finns dessutom bara i en enkel version.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Utrymme mellan vattentankarna

Tillbehören kan förvaras mellan vattentankarna.

Separat från vattentankarna finns en 3-liters dammpåse i en låda under, i vilken vakuumroboten tömmer sin dammbehållare efter varje rengöringskörning. Lådan kan öppnas genom att trycka på en dold strömbrytare underifrån.

Den fulla dammpåsen kan slängas i restavfallet som en vanlig dammsugarpåse. Ersättningsväskor kan hittas billigt amason eller im Handla från ECOVACS beställa om.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI öppna lådor med dammpåse

Dustbagen är lätt att ta bort.

Vakuumroboten kan sättas i drift med en kontrollknapp på städstationens lock. Jämfört med DEEBOT X1 OMNI, som erbjuder ytterligare funktioner som att kalla tillbaka vakuumroboten till stationen eller starta moppstädningen, klarar sig DEEBOT T20 OMNI utan dessa egenskaper.

Nätsladden ansluts till baksidan av rengöringsstationen. Det finns även ett praktiskt bärhandtag och en anordning för att linda upp strömkabeln.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Baksidan av stationen

Så här ser städstationen ut bakifrån.

Rengöringsstationen avslutas i botten med en vinklad bottenplatta. Vakuumroboten parkerar baklänges i stationen så att mopparna sticker ut i städbassängen. Du behöver inte oroa dig för vattenpölar. Städbassängen är konstruerad så att inget kan läcka ut. Det är inte heller möjligt att skålla från 55°C varmvatten, eftersom mopparna rengörs i det otillgängliga bakre området av stationen.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI parkeringsposition

Här rengörs mopparna noggrant.

robot vakuum

Själva vakuumroboten har den klassiska runda formen. Med en diameter på 36,2 centimeter och en höjd på 10,35 centimeter är det inte en av de mest kompakta enheterna på marknaden, men den borde kunna få plats under de flesta sängar och soffor. Höjden beror på lasertornet som synligt sticker ut från toppen och ger DEEBOT T20 OMNI dess navigeringsförmåga.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI parkerad på station

DEEBOT T20 OMNI backar in i stationen.

Vakuumrobotens silverlock är magnetiskt fastsatt och helt avtagbart. Om du föredrar ett gångjärnsförsett eller avtagbart lock är en smaksak. Personligen gillar jag den här konstruktionen bättre eftersom den gör det lättare att komma åt knapparna under och dammbehållaren.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI med lock

Locket är av plast.

Som vanligt för ECOVACS finns det en på/av-knapp och en WiFi-knapp.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI på- och avstängningsknapp

För att komma åt knapparna, lyft helt enkelt på locket.

Dammbehållaren har en kapacitet på 300 ml Detta är 100 ml mindre än DEEBOT X1 OMNI dammbehållaren, men det gör inget för så fort behållaren är full töms den automatiskt i stationen.

En nyhet är det förbättrade partikelfiltret i dammbehållaren, som har kompletterats med ytterligare ett lager aktivt kol. Det aktiva kolfiltret hjälper till att binda lukter och dammpartiklar ännu mer effektivt.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI dammbehållare med aktivt kolfilter

Det aktiva kolfiltret är ett extra lager av skydd mot lukt och partiklar.

På framsidan av DEEBOT T20 OMNI finns stötfångaren som skyddar vakuumroboten från kollisioner. För att undvika sådana situationer från början är vakuumroboten utrustad med flera sensorer på både sidorna och undersidan.

TrueDetect 3D 3.0 igenkänningssystem, som i grunden är en cross-array-kamera, upptäcker hinder och ser till att vakuumroboten inte rör vid dem. Vi kommer till hur effektivt detta fungerar senare.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI TrueDetect 3D 3.0 detektionssystem

TrueDetect 3D 3.0-detektionssystemet upptäcker objekt och hinder framför sig.

Det ECOVACS utelämnade den här gången är AIVI-kameran, som kan användas för att planera övervakningsresor. Denna funktion kan vara till hjälp för att övervaka dina egna fyra väggar, men den medför också risk för oönskad övervakning. Vid det här laget bör alla själva bestämma hur användbar den här funktionen är för dem.

I botten av DEEBOT T20 OMNI finns de två roterande mopparna och sidoborstarna som snäpper fast på plats. Vakuumroboten reglerar lyft och sänkning av mopparna genom att automatiskt vrida ut eller in dem. Detta uppnår en höjdskillnad på 9 millimeter. Själva mopparna är gjorda av ett särskilt absorberande material som lagrar vatten under lång tid. Ett bra beslut, eftersom DEEBOT T20 OMNI inte har en integrerad vattentank.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI golvmoppar

Mopparna är gjorda av ett särskilt absorberande material.

Till glädje för långhåriga människor och husdjursägare har huvudborsten gjord av borst ersatts av en ren gummirulle, där det är mycket mindre risk att hår fastnar. Samtidigt har ändarna på borstarna förbättrats så att hårstrån där är mindre risk att lindas upp och lättare kan tas bort.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI gummirulle

ECOVACS har bytt ut borstvalsen mot en gummirulle.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: Inställning

Installationen av DEEBOT T20 OMNI bör vara enkel att implementera även för tekniska lekmän. Det första kravet är att ladda ner ECOVACS Home App, som finns tillgänglig i de officiella butikerna för Android- och iOS-enheter.

Appen guidar dig sedan genom de enskilda inställningsstegen med bilder och på ett sätt som är lätt att förstå. Under loppet av installationen kräver vakuumroboten åtkomstdata för hemmets WLAN. Se till att det finns ett 2,4 GHz-nätverk. Anslutning till ett 5 GHz-nätverk stöds inte.

Appen är tydligt strukturerad och tack vare regelbundna uppdateringar visar ECOVACS sitt engagemang för att kontinuerligt förbättra appen.

kartläggning

Vid inställning för första gången finns möjlighet till snabb kartläggning, som skapar en rumskarta på bara några minuter utan att dammsuga och torka. Man skiljer på den klassiska 2D-rumskartan och en 3D-rumskarta, som även visar föremål som möbler och mattor.

Rumskartan låter dig hålla ett öga på var vakuumroboten befinner sig för tillfället och vilka framsteg den har gjort under rengöringsprocessen. Justeringar, som att namnge rum, separera rum eller slå samman dem, görs via kartinställningarna. I inställningarna kan även begränsningszoner definieras som vakuumroboten inte ska gå in i vid dammsugning och avtorkning eller endast vid avtorkning. Det är möjligt att skapa upp till tre olika kartor. Noggrannheten på kartvisningen är bra.

rengöringsläge

Det finns totalt fem rengöringslägen att välja mellan. I läget "Area" är det möjligt att specifikt utse enskilda rum för rengöring. Läget "AUTO" utför automatisk rengöring av hela området. Det finns även ytterligare tre speciallägen.

Det speciella "Hem"-läget, endast tillgängligt i 3D-kartavy, rengör området runt möbler och mattor. Däremot tillåter "Custom"-läget i 2D-displayen rengöringsområden att ritas på kartan.

Nyligen tillagd är "Hushåll"-läge 2.0. I detta läge kommer vakuumroboten bland annat ihåg hur länge den har varit inaktiv eller analyserar vilka rum som oftare är kraftigt smutsiga. Den justerar automatiskt sitt rengöringsbeteende baserat på dessa parametrar.

Inställningarna

För att komma åt inställningarna måste du svepa uppåt från botten av huvudskärmen. ECOVACS har infört en ny struktur för inställningarna, som nu är indelade i kategorierna städinställningar, stationsfunktioner och andra inställningar.

Tidigare versioner hade alla inställningar på ett ställe. Med denna nya indelning har tydligheten lidit något. Här är de tillgängliga inställningsalternativen:

 Rengöringsinställningar: 

  •  Rengöringsinställningar: "Standard", "Mopp", "Dammsug och mopp"
  •  Rengör: En eller två gånger
  •  Sugkraft: justerbar i nivåerna "tyst", "standard", "max" och "max+"

 Stationsfunktioner: 

  • Rengör våtservetter
  • tomt damm
  • Lufttorkning

 Andra rengöringsinställningar: 

  •  Rengöringseffektivitet: "Standard", "Djup" och "Snabb"
  •  Hörn djuprengöring: kant djup rengöring
  •  Mattrengöringsstrategi: Auto Suction Boost, Mattdetektering, Mattbypass, Ignorera mattan
  •  Rengöringssekvens: Bestämmer i vilken ordning rengöring sker.
  •  Intelligent rengöring: fuktighet i moppdynan (låg, standard, hög), rengöringsintervall (djup, daglig, effektiv), torktid i varmluft (2 timmar, 3 timmar, 4 timmar), självdränering (automatisk, intelligent), kontinuerlig rengöring , Undvikande av 3D-hinder TrueDetect, enhet för area
  •  Städschema: schema efter veckodagar och tid
  •  Språk 

Det finns också allmänna inställningar, inklusive barnlås, städlogg, YIKO röstassistent och delarsslitagerapport.

YIKO röstassistent

En av huvudfunktionerna hos DEEBOT T20 OMNI och ECOVACS Home App är YIKO röstassistent. Även här har det hänt mycket och ECOVACS visar att röstassistenten sakta kommer under kontroll.

Språkassistenten förstår nu mer än 20 röstkommandon på olika språk, som täcker nästan alla funktioner hos vakuumroboten. Du kan till exempel starta, pausa och avsluta olika städlägen med röstkommando, skicka vakuumroboten till stationen eller fråga efter information som batterinivå, plats och aktuell uppgift.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI YIKO Assistent

Lysdioden tänds för att tala om om YIKO är aktiv.

Under testet bestämde jag mig medvetet för att inte titta på talfel i förväg, utan att kommunicera fritt med YIKO. 90 procent av tiden förstod YIKO vad jag ville ha av honom. Jag var dock tvungen att sakta upprepa det första kommandot "Okej YIKO" flera gånger eftersom det inte förstods när det talades snabbt. Ett annat problem är mikrofonens känslighet. Medan vakuumroboten arbetar måste du bokstavligen skrika på den från nära håll så att den reagerar.

Om du inte vill använda YIKO kan du enkelt inaktivera det i appen. Om röstassistenten är aktiv eller inte framgår av vakuumrobotens statuslysdiod: En lysande orange lysdiod betyder att röstassistenten har avaktiverats, medan en blå lysdiod indikerar att röstassistenten accepterar kommandon.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI: praktiskt prov

Automatisk mopplyftsfunktion

En stor brist med DEEBOT X1 OMNI var att du var tvungen att ta bort mopparna för att dammsuga mattor varje gång. I längden är detta ganska irriterande och leder till avsevärda begränsningar, särskilt i rum med mycket mattor eller till och med mattor.

Fyll ECOVACS DEEBOT T20 OMNI vattentank

Fyll på vattentanken en gång för att torka.

ECOVACS har reagerat på detta och gett DEEBOT T20 OMNI en automopp-lyftfunktion, vilket gör att den kan dammsuga och torka av alla golvbeläggningar samtidigt. Om vakuumroboten närmar sig en mattkant lyfter den automatiskt mopparna med 9 millimeter så att de svävar precis ovanför golvet.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI upphöjda moppar

De upphöjda mopparna svävar precis ovanför marken.

ECOVACS har implementerat den automatiska mopplyftsfunktionen väl. Först när vakuumroboten är ungefär halvvägs på mattan höjs mopparna blixtsnabbt, så att det går att torka upp till kanten av mattan.

Detta fungerar även med höghöga mattor, där mopparna delvis dras över luggen, vilket kan leda till vattenrester. Även om vakuumroboten står på mattan med mopp så kan det hända att mopparna fortsätter att vända och mattan blir lite blöt.

torka resultatet

Rengöringsresultatet är imponerande. Tack vare det höga kontakttrycket skurar mopparna enkelt även torkade kaffefläckar från golvet. För envisa fläckar måste dock vakuumroboten gå över flera gånger, vilket gör att du i slutändan är snabbare med en manuell mopp.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Moppgolv

Torkar ordentligt och fritt från ränder.

kant rengöring

Kantrengöringen, som blir aktiv var sjunde dag i AUTO- eller hushållsläge, har visat sig vara användbar. DEEBOT T20 OMNI skjuter sina moppar till kanten av rummet under en kort stund.

Denna funktion är dock inte XNUMX % garanterad, så smuts finns kvar i hörn och svåråtkomliga ställen. Men åtminstone – ECOVACS har tänkt på en funktion som för närvarande saknas hos många andra tillverkare.

Saknar vattentank

 Den saknade vattentanken är ingen nackdel. Även om vakuumroboten bara kör till stationen var tionde minut för att fräscha upp sina moppar, förblir de blöta till slutet. Däremot kan man se hur fuktfördelningen gradvis minskar.

För mindre smutsiga golv räcker det att ställa in fukten på moppdynan till lågt i inställningarna. Avtorkningen lämnar inga ränder, så vakuumroboten lämnar en ren fuktlinje. Det krävs cirka 70 liter färskvatten för en yta på cirka 4 kvadratmeter.

Tvättteknik för varmvattenmopp

Mopparna rengörs i städstationen. Fördelarna med att använda varmvatten (55°C) för detta är uppenbara. Fet smuts löses bättre med varmt vatten och bakterier dödas samtidigt.

Testet visade snabbt att mopparna blir bättre rengjorda genom att rengöra med varmt vatten. Särskilt husdjursägare känner till problemet att smuts snabbt fastnar på moppen vid avtorkning. Jag skulle dock ändå rekommendera att tvätta mopparna regelbundet i tvättmaskinen för att få ut resterande smutspartiklar ur mopparna.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI varmvattenrengöring FLIR-inspelning

Värmekameran visar tydligt att det inte är någon fara från varmvattnet.

 Enligt ECOVACS är värmesystemet säkrat i flera nivåer. Vattenförsörjningen och elektroniken har separerats från varandra så att inga större skador kan uppstå vid läckage. En temperatursensor övervakar vattentemperaturen. Om denna stiger över 3°C i mer än 55 sekunder, stoppas uppvärmningen automatiskt.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI smutsvattentank fylld

Så här ser smutsvattentanken ut efter rengöring i djurhushållet.

Det smutsiga vattnet som produceras vid rengöring hamnar i den 4-liters smutsvattentanken. Det är lämpligt att genast kasta den grå vätskan i toaletten och att spola tanken noggrant så att obehaglig lukt inte kan utvecklas i första hand.

suga

Sugkraften hos DEEBOT T20 OMNI når imponerande 6000 Pascal (Pa). Detta gör den till en av de mest kraftfulla vakuumrobotarna på marknaden för närvarande. Trots den höga sugkraften är volymen på en lagom nivå. Vakuumroboten tar mycket bra upp smuts på hårda golv. Av de 100 gram hussmuts som fördelats på testytan dammsugs 95 gram upp.

Resultatet blev något sämre på mattor. Minst 91 gram sögs bort där. Vakuumroboten kör över mattkanter upp till max 2 centimeters höjd. Hår fastnar sällan i gummirullen. På de roterande sidoborstarna är det däremot lite vanligare. Håret kan klippas loss med det medföljande rengöringsverktyget.

Vakuumroboten tömmer hela dammkammaren i 3-liters dammpåsen i slutet av en rengöringscykel. Påsen har flera filterlager och håller smutsen säkert instängd. Den bör bytas ut senast efter tre månader.

Det finns utrymme för förbättringar i navigeringen. På det hela taget navigerar DEEBOT T20 OMNI säkert genom lokalerna, men ibland verkar den också lite desorienterad. Det visar sig genom att vakuumroboten stannar på samma plats ett tag, vänder sig oftare i cirklar eller kör bort områden som redan är rengjorda. ECOVACS bör få problemet under kontroll med framtida uppdateringar.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI kattleksak och laddkabel som hinder

Föremål som ligger runt känns vanligtvis igen.

I de flesta fall kan du lita på TrueDetect 3D 3.0 hinderdetektering. Jämfört med DEEBOT X1 OMNI har funktionen blivit märkbart förbättrad. DEEBOT T20 OMNI känner nästan alltid igen kattleksaker som ligger runt omkring och svarta laddningskablar som hinder och undviker dem på ett tillförlitligt sätt.

Det blir svårare med vita kablar eller skosnören som ligger för platt på marken för hans upptäcktsradie. Vakuumroboten gillar att köra över den. Men de flesta andra vacuumrobotmärken misslyckas också på dessa föremål.

ackumulator

Vakuumroboten använder ett typiskt 5200 mAh batteri, som enligt ECOVACS ska hålla i upp till 240 minuter åt gången. I testet höll batteriet cirka 150 minuter innan vakuumroboten fick åka till stationen. Den kör dit automatiskt så fort batterinivån sjunker till 15 procent.

Omvandlat till kvadratmeter kan vakuumroboten rengöra cirka 120 kvadratmeter yta åt gången. Det finns en bitter eftersmak när det kommer till laddningstiden som tar nästan 6 timmar. Om du vill städa flera våningar med en stor yta i ett svep kommer du snabbt i problem tidsmässigt.

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI Review Header

DEEBOT T20 OMNI

9.5
rating
positiv

Mycket bra byggkvalitet
Lätt att installera och använda
Användarvänlig ECOVACS Home App
Handy Voice Assistant (YIKO)
Enastående avtorkningsprestanda
Samtidig dammsugning och moppning
Bra sugkraft med solid gummirulle
Grundlig mopprengöring med varmt vatten

negativ

Saknas förvaringsbox för tillbehör
Undviker inte alla föremål
Ibland desorienterad
Batteriet laddas väldigt långsamt

Slutsats

ECOVACS DEEBOT T20 OMNI visar sig vara en värdefull hjälpare i hushållet, som effektivt bemästrar ett brett utbud av städuppgifter. Kombinationen av dammsugning och avtorkning tack vare den automatiska mopplyftsfunktionen, samt underhållet av rena moppar tack vare tvätttekniken för hetvattenmopparna är funktioner som särskilt fångar ögat. Hanteringen är användarvänlig tack vare en intuitiv app, YIKO röstassistent och okomplicerad installation.

Trots dessa fördelar finns det vissa aspekter som lämnar utrymme för förbättringar. Roboten kan ibland tappa orienteringen och batteriladdningstiden verkar lite långsam. Dessutom är förmågan att känna igen objekt inte alltid tillförlitlig. Oavsett dessa punkter erbjuder DEEBOT T20 OMNI en solid övergripande prestanda som resulterar i ett berömvärt rengöringsresultat.

Kontrollera priser
549,00€
580,00€
Timo Altmeyer avatar
författare

Timo är grundaren av techreviewer.de och en riktig teknikexpert. Från smartphones till e-cyklar, från hemmabio till smarta hem, han har alltid fingret på pulsen med de senaste trenderna.

11 kommentarer

11 kommentarer

  1. Björn

    16. Juni 2023 13 till: 58

    Hej Timo
    Jag testade 2 stycken, märkte du inget skramlande? Men inte alltid överge fallet.
    Jämfört med x1 tycker jag att t20 är lite högre eller så gnisslar den mer, vilket förmodligen beror på gummirullarna på kaklade lägenheter

    • Timjan Administration

      16. Juni 2023 15 till: 37

      Hej Björn,

      Tack för din feedback. Gummivalsen kan verkligen vara lite högre än X1 OMNI:s borstrulle i vissa situationer. Jag har gjort denna observation oftare med andra modeller med en gummirulle.

      När det kom till skramlande märkte jag inget ovanligt i mina tester. Jag lät den gå igen tidigare och hörde inget märkbart skramlande.

      • Björn

        16. Juni 2023 19 till: 35

        Hej Timo mycket konstigt så mina två blad som en traktor, jag skulle skicka dig videon också om du är intresserad.
        Jag vill också påpeka att ecovacs webbshop vanligtvis har högre priser än Amazon. Efter samråd med Evovacs Supoort ger de en prisgaranti på sin we Shop men inte på Amazon betyder att det inte finns någon rabatt eftersom den bra är listad på Amazon för 999 € och direkt på ecovacs för 1099 €
        Hälsningar

        • Timjan Administration

          17. Juni 2023 12 till: 25

          Hej Björn,

          det låter inte alls bra. Du är välkommen att maila mig videon/länken. Du hittar mailadressen på kontaktsidan.

          Har du tagit bort alla borstar en efter en och sett om problemet kvarstår?

  2. Beate Meiser

    18. Juni 2023 12 till: 41

    Hej Timo, först och främst tack för ditt mycket informativa test. Du har redan hjälpt mig mycket med det. 🙂 Jag kunde inte hitta ett svar på en fråga. Jag skulle vilja använda vakuumroboten främst för daglig avtorkning (har 2 goldies). Råkar du veta om vakuumroboten är kompatibel med rengöringsmedel? Tack på förhand. 🙂

    • Timjan Administration

      23. Juni 2023 22 till: 31

      Hej Beate, det går att tillsätta rengöringsvätska i färskvattentanken. ECOVACS säljer till och med sitt eget rengöringsmedel för detta ändamål.

      Det du vill vara försiktig med är att inte använda en klibbig rengöring. Jag skulle till exempel inte stoppa in det klassiska neutrala rengöringsmedlet från Frosch eftersom det är lite trögflytande och bildar flingor i vattnet. Detta tenderar att täppa till de smala slangarna.

  3. Horst

    11. Juli 2023 13 till: 43

    Hej Timo,

    Jag ställer följande fråga här eftersom jag inte kunde hitta någon information i de olika medierna.
    Kan du använda DEEBOT T20 OMNI för att specifikt kontrollera rum för rengöring? Det kan jag göra med "Medion" vakuumroboten som jag har från Aldi!

    • Timjan Administration

      11. Juli 2023 16 till: 01

      Hej Horst,

      Ja, självklart, det fungerar också med T20 OMNI. Du kan dela upp rum som du vill och tala om för vakuumroboten att den specifikt bara ska dammsuga och torka av det här rummet, bara dammsuga eller bara torka.

  4. Aurélie

    12. Augusti 2023 12 till: 02

    God dag!

    Som ägare till en iRobot letade jag efter hushållshjälp med en mopp. T20 är perfekt! Jag har fortfarande lite problem med appen eftersom den är mer komplicerad än iRobot-appen, men det kommer!
    Ändå märkte jag två skillnader i "mindre" bra till iRobots.
    T20 suger mindre bra på kanterna av rum och möbler och klarar inte 30-35° sluttningar... vilket är synd då jag skulle vilja koppla ihop två rum i mitt hus. iRobot klarade detta utan problem. Har du en idé?

    • Timjan Administration

      13. Augusti 2023 22 till: 35

      Hej Aurélie,

      om vakuumroboten inte kan passera tröskeln mellan två rum är det bara att bygga eller köpa en tröskelramp som hjälper. Det finns ett brett utbud på Amazon.

      • Aurélie

        15. Augusti 2023 07 till: 08

        Men tror du att han kan klättra på en ramp?
        Vi trodde att det var som Roomba i det avseendet. Det är inte bara en tröskel, det är ett steg för vilket vi byggde en ramp som har en lutning på 30 grader. Vi kommer att lägga till lite halksäkerhet.
        Endast tröskelremsor säljs på Amazon.

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt

Mer från ECOVACS
översikt
tillverkare

ECOVACS

Modell

DEEBOT T20 OMNI

specifikationer

 Rengöring 
Sugkraft: upp till 6000 Pa
Suglägen: Tyst, Standard, Maximum, Maximum+
Volym: Mindre än 68dB
Behållare: 300 ml damm
Torkarsystem: OZMO Turbo 2.0

 Navigering 
Mapping: TrueMapping 2.0 (LDS)
Objektdetektering: TrueDetect 3D 3.0
Rumskort: Ja (3 våningar)
Rumslayout: ja
Begränsade zoner: ja
Virtuell vägg: ja
Housekeeper Mode 2.0: Ja
Djuprengöringsläge: Ja

 anslutning 
App: ECOVACS HOME
Anslutning: WiFi 2.4 GHz
Alexa: Ja
Google Home: Ja
Övrigt: YIKO AI röstinteraktion

 ackumulator 
Kapacitet: 5200 mAh
Varaktighet: till kl. 260 minuter
Laddningstid: 6,5 timmar

 Sugstation 
Sugkraft: 21 kPa
Väsktyp: Engångs
Väska Storlek: 3L
Mopprengöring: Varmvatten (55°C)
Mopptorkning: varmluft

 Storlek och vikt 
Storlek: 36,2 x 36,2 x 10,35 cm
Vikt: kg 3,7

Leveransomfattning

1x vakuumrobot
1x sugstation
2x sidoborste
2x torkarplatta
1x dammpåsar
1x rengöringsborste
1x rengöringsverktyg
1x strömkabel
1x manuell