Anslut dig till vårt nätverk!

Hej vad letar du efter?

Xiaomi Roborock sopa en sugrobot

Köp Xiaomi Roborock S50 / S55 vakuumrobot - All information och mer!

Xiaomi vakuumrobot var en av de hetaste Xiaomi-produkterna i år. Ungefär ett år efter att den första modellen släpptes följer Roborock S5-serien, som handlas med Roborock S50 och S55 som "Xiaomi vakuumrobot generation 2", men som inte direkt kan tilldelas Xiaomi-produktserien.

(Xiaomi) Roborock S50 & S55

Uppdatera 29. November 2019

 eBay-erbjudande: På Black Friday kan du få Roborock S50 på eBay för det fantastiska priset av bara 269 €. Frakt från Tyskland sker inom 2-5 arbetsdagar. Det tillkommer inga extra kostnader. Du kan gå direkt till erbjudandena via vår dealbox. Du kan hitta fler erbjudanden på Roborock S5 vakuumrobotar i vår prisjämförelse i slutet av artikeln.

Butik

eBay-kupong - Roborock S50

Med detta eBay-erbjudande kan du köpa Roborock S50 vakuumrobot inkl. Frakt från Tyskland för endast 269 €.
POWERFRIDAY19
VISA KUPON
30 € Rabatt
Giltig till 30.11

Uppdatera 10. Januari 2018

Det tog hela 30 dagar för den nya Roborock vakuumroboten att äntligen anlända. Jag har testat Roborock S50 i ungefär en vecka nu. I den första delen av videotestserien tittar vi närmare på leveransomfattningen och vakuumrobotens struktur. Detta följs av en första tillfällig slutsats. Den andra delen av recensionen, som naturligtvis innehåller mer information om sug- och torkningsprestanda, sensorerna och appfunktionerna, visas så snart Roborock Sweep One har testats noggrant för alla funktioner. Du hittar mer information på den här sidan.

(Xiaomi) Roborock S50 / Sweep One Robot Vacuum Cleaner | Test / granskning - del 1 | (Tyska / tyska)

Om du inte vill titta på en video, här är mina positiva första intryck i snabb följd:

  • Utmärkt utförande
  • Kompakt laddstation
  • Första klass sugkraft
  • Mycket bra rumsigenkänning
  • Olika sugnivåer och mattan upptäckt
  • Hög batterilivslängd
  • Exakt retur till hemmet
  • Lätt att tömma behållaren

 

Naturligtvis är inte Roborock S50 heller perfekt. Här är mina negativa första intryck av vakuumroboten:

  • Torka prestanda inte övertygande
  • Stoppar inte framför mattor med dockningsvattentank
  • Reflekterande ytor orsakar problem för sidosensorerna
  • Appen behöver fortfarande förbättras

 

 Har du ytterligare frågor om roborock sugroboten? Lägg till det i kommentarerna, eller gå med i den tyska Xiaomi Roborock S50-supportgruppen på Facebook! 

Till Roborock Community

 

Uppdatera 23. November 2017

Försäljningen av Roborock Sweep One vakuumrobot (även känd som Xiaomi vakuumrobot 2) har officiellt startat. Vakuumroboten finns redan i de flesta importbutiker, eller kommer att finnas i slutet av november. GearBest har lanserat en passande kampanj där du kan få vakuumroboten med en kampanjkod för 393.12 €. Kampanjen pågår 23 november - 10:300. Antalet är begränsat till XNUMX. Ett testprov är redan på väg till oss, så du kan förvänta dig en testrapport på robotdammsugaren Roborock inom kort! 

Uppdatera 23. September 2017

Här är en första (kinesisk) videorecension med Roborock vakuumrobot i aktion. Engelska undertexter är tillgängliga! Så snart en testkopia når oss kommer det detaljerade testet att följa nu! Frakt förväntas för närvarande från november.

https://www.youtube.com/watch?v=vx_P_bFhWWE

Xiaomi vakuumroboten i 2. Generation?

Bara att titta på designen av Roborock Sweep One kan man tro att den är en efterträdare till den första  Xiaomi Sugrobot  handlingar. I själva verket är det en crowdfunding-finansierad vakuumrobot som inte produceras och säljs direkt av Xiaomi, utan av Roborock. Om du tittar på den officiella Mi-webbplatsen hittar du ingen information om Roborock Sweep One där trots att den nyligen publicerades.

Likheten hos båda modellerna kommer från att Roborock redan har Xiaomi sugrobot produceras, men detta marknadsfördes av Xiaomi själv. Detta tillvägagångssätt av Xiaomi är inte ovanligt, elektronikjätten har redan tidigare producerat produkter från olika tillverkare och levereras endast med Mi-logotypen. Med Roborock Sweep One får du en produkt utan Mi-logotypen, som dock är baserad på kvalitetsstandarden för den ursprungliga Xiaomi-robotdammsugaren.

produktstorlek

Ny design och högre sugkraft

Så mycket har inte förändrats i designen. Vakuumroboten är fortfarande rund och fortsätter att förlita sig på ett typiskt vitt hölje med en orange accent. Det märks att Ragefinder på enhetens ovansida har rört sig mot mitten och robotvakuumet är nu utrustat med 3 nyanordnade kontrollknappar.

Det omfattande sensorsystemet finns också, inklusive en 360 ° lasersensor eller avståndsmätare, flera infraröda och ultraljudssensorer, ett gyroskop, en e-kompass och en accelerationssensor.

 Sugkraften har också ökat. Den första sugkapaciteten Xiaomi Sugrobot var fortfarande vid 1800 Pa. Roborock Sweep One är 2000 Pa. Samtidigt har kapaciteten för den löstagbara dammbehållaren ökats. Detta rymmer nu 0.48 liter, dvs. 0.6 liter mer än originalet Xiaomi sugrobot. Mattkanterna borde inte heller vara dödliga heller. Här har tröskeln eller stighöjden ökat till 2 cm (jämfört med 1.5 cm).

torkarfunktion

En omfattande innovation är våttorkningsfunktionen hos Roborock Sweep One. För detta ändamål levereras robotdammsugaren med en liten vattenbehållare och en mikrofibertork. Fäst på undersidan kan Roborock vakuumrobot dammsuga och torka våt samtidigt. Torktiden med en tankfyllning kan vara 45 till 60 minuter. För enkel rengöring kan både tanken och torkduken separeras från robotdammsugaren.

Mindre laddstation, samma app

Det som sticker ut är den betydligt mindre laddstationen i Roborock Sweep One. Detta ger dig mer spelrum när du ska placera stationen, men samtidigt måste robotdammsugaren navigera till laddstationen mer exakt. Inledande testrapporter från Kina rapporterar dock att Sweep Ones autonoma navigering är extremt exakt och att enheten med "Return to Home"-funktionen liknar den äldre. Xiaomi sugrobot på inget sätt underlägsen.

 Batterikapaciteten är 5200 mAh och räcker för en körtid på 2 1/2 timme, vilket ungefär motsvarar att städa en lägenhet på 250 m². Vad som är förvånande är att appkontroll fortfarande utförs via "Mi Home"-appen, även om Roborock vakuumrobot faktiskt inte är en Xiaomi-produkt. Det finns dock inga innovationer gällande appen. Appen kan bland annat användas för att konfigurera scheman, man kan styra robotdammsugaren manuellt och få rumsplanen skapad av sensorerna grafiskt visad.

Roborock S50 frågor och svar

 1. Översikt över felkoderna och deras lösning. 

Vad betyder felkoden: Fel 1 

Laseravståndsmätaren på vakuumroboten är smutsig eller blockerad. Försök att rengöra sensorn och ta bort det eventuellt blockerande objektet.

Vad betyder felkoden: Fel 2 

Kollisionssensorerna på sidan och nedan är smutsiga eller blockerade. Försök att rengöra sensorerna och ta bort det eventuellt blockerande föremålet.

Vad betyder felkoden: Fel 3 

Drivhjulet är blockerat. Lyft vakuumroboten och lossa den från blockeringen.

Vad betyder felkoden: Fel 4 

Anti-fall-sensorn är smutsig eller blockerad och känner inte längre till punkter! Försök att rengöra sensorerna och ta bort det eventuellt blockerade objektet.

Vad betyder felkoden: Fel 5 

Huvudborsten är blockerad och kan inte vända längre. Uncouple huvudborsten och frigör den från smuts och hår.

Vad betyder felkoden: Fel 6 

Sidoborsten är blockerad och kan inte längre rotera. Lossa sidoborsten och bli av med smuts och hår.

Vad betyder felkoden: Fel 7 

Drivhjulet är blockerat. Lyft den robusta dammsugaren och lossa den från blockeringen.

Vad betyder felkoden: Fel 8 

Vakuumrobotten fastnade. Frigör honom så att han kan fortsätta sitt arbete.

Vad betyder felkoden: Fel 9 

Montera sugbehållaren med filter. Om felkoden kvarstår, rengör eller byt ut filtret.

Vad betyder felkoden: Fel 10 

Filtret är tungt nedsmutsat eller blockerat. Rengör filtret eller byt ut filtret.

Vad betyder felkoden: Fel 11 

Vakuumroboten utsätts för ett starkt magnetfält. Placera den någon annanstans.

Vad betyder felkoden: Fel 12 

Batteriet är nästan tomt. Ladda vakuumroboten över bryggan.

Vad betyder felkoden: Fel 13 

Det gick inte att läsa in. Kontrollera om laddningskontakterna är anslutna.

Vad betyder felkoden: Fel 14 

Batteriet är överhettat. Stäng av vakuumroboten och låt den svalna.

Vad betyder felkoden: Fel 15 

Laddningsdockans sensor är smutsig. Rengör sensorn så att det automatiska vakuumet automatiskt återgår till laddstationen.

Vad betyder felkoden: Fel 16 

Vakuumrobotten ligger på en ojämn yta. Sätt tillbaka honom.

Vad betyder felkoden: Fel 17 

Sidobörsten fungerar inte ordentligt. Återställ Roborock till fabriksinställningarna.

Vad betyder felkoden: Fel 18 

Roboten hoover fungerar inte som den ska. Återställ Roborock till fabriksinställningarna.

Vad betyder felkoden: Fel 21 

Laseravståndsmätaren på vakuumroboten är smutsig eller blockerad. Försök att rengöra sensorn och ta bort det eventuellt blockerande objektet.

Vad betyder felkoden: Fel 22 

Det gick inte att läsa in. Kontrollera om laddkontakterna är smutsiga och rengör dem om det behövs

Vad betyder felkoden: Fel 23 

Laddningsdockans sensor är smutsig. Rengör sensorn så att det automatiska vakuumet automatiskt återgår till laddstationen.

 2. Har Roborock S50 CE-märke? 

Om du väljer den internationella modellen av Roborock S50 har den CE-märkning. Dessutom levereras den internationella modellen med en europeisk strömkabel och flerspråkig bruksanvisning. Det finns inga maskinvaruskillnader mot den kinesiska Roborock.

 3. Kan jag även styra vakuumroboten utan en app? 

Du kan även använda vakuumroboten utan en app. Det finns tre kontrollknappar på toppen av spenen. Men för att kunna använda alla funktioner, särskilt för att skapa rum och tidsplaner och göra inställningar, behöver du Android eller iOS-appen. Dessa kan enkelt laddas ner gratis i respektive App Store.

 4. Är sugroboten Smart Home-kompatibel? 

Yes! Du kan ansluta vakuumroboten med Google Assistant, Alexa och Apple Homekit.

 Google Assistant 

Du behöver Google Home-appen för att styra den. Du kan lägga till en ny tjänst i appen. Sök efter tjänsten "Mi Home" och välj den. Du kommer då att bli ombedd att logga in med dina Mi Home-data. När en anslutning har upprättats kan du tilldela robotdammsugaren till olika rum. Du kan sedan styra Roborock-robotdammsugaren med ditt röstkommando.

 alexa 

Ladda ner färdigheten "Roborock Home" och länka ditt Mi-konto. Du kan sedan slå på och stänga av robotdammsugaren med ditt röstkommando.

 Apples hemmakit 

För att integrera Homekit behöver du Homebridge-plugin "miio". Robotdammsugaren är integrerad som en fläkt och gör att den kan slås på och av på distans och för att styra sugeffekten. Användaren får även information om batterinivån och sensorerna.

Timo Altmeyer avatar
författare

Timo är grundaren av techreviewer.de och en riktig teknikexpert. Från smartphones till e-cyklar, från hemmabio till smarta hem, han har alltid fingret på pulsen med de senaste trenderna.

13 kommentarer

13 kommentarer

  1. FHH

    13. Oktober 2017 10 till: 36

    Vad är skillnaden mellan de internationella och uppgraderade versionerna?

    • Timjan Administration

      13. Oktober 2017 11 till: 18

      Hej skillnaden är att en engelsk manual kommer att finnas med i stället för en kinesisk manual.

  2. Simon

    13. Oktober 2017 11 till: 16

    "Kina kostar cirka 2499 yuan för enheten, vilket är ungefär 318 €. Ett releasedatum är ännu inte känt, "

    Vad detta säger helt enkelt att vänta, om man inte tycker om att betala över tiden 100 € för mycket för vissa olycksbådande preorder så då enheten kommer så småningom kanske kommer gånger (en känner till Gearbest av nästan alla andra förbeställda kampanjer)

  3. Mephisto

    11. December 2017 09 till: 49

    Hej techreviewer, har din recension enhet redan anlänt? Jag beställde hos GearBest på 09.11 och min Roborock skickades på 15.11. Jag har ett spårningsnummer för Hermes, som jag kan spåra. Sedan mitten av november är det dock att Saugi ännu inte har kommit till distributionscentret? Hur lång tid tar det? Måste i julen nämligen under trädet!

    • easyfly

      12. December 2017 00 till: 25

      Vårt har kommit idag och upplevt detsamma när du skickar, det är uppenbarligen att människor bara rippar runt roboten dammsugare. Och jag måste säga, förutom några problem att installera appen är jag väldigt glad.
      Viktigt! När appen nödvändigtvis anger Kina fastlandet med Europa etc. fungerar det inte.

    • Timjan Administration

      12. December 2017 00 till: 35

      Hej Mephisto, Hej easyfly,
      vår testkopia har också varit på vägen sedan 14.11. Skickas också av GearBest. För närvarande har nästan varje beställning från Kina en rå mognad. Det är inte bara GearBest som påverkas av det, men verkligen alla leveranser från Kina, oavsett vilken fraktleverantör. Jag antar att din Roborock Sweep One och vår testkopia kommer att komma fram i veckan, i början av nästa vecka senast. Beställningar som skickas mellan 09.11-13.11 har redan levererats eller kommer att levereras de närmaste dagarna. För helgen ska orderna vara efter 13.11s tur.

  4. Heribert

    30. December 2017 18 till: 17

    Hej, jag tittar bara inte igenom alla dessa villkor längre. Jag vill köpa Roborock vakuumrobot. Nu läste jag något om Roborock S50 här och där, sedan Roborock Sweep One, sedan igen Xiaomi vakuumrobot andra generationen ... Jag vill bara köpa efterträdaren till den första Xiaomi vakuumroboten och inget fel. Vilken är den rätta nu?

    • Timjan Administration

      30. December 2017 18 till: 25

      Hej Heribert, jag måste hålla med dig om att termerna har blivit ganska förvirrande. Roborock Sweep One / Roborock S50 är båda samma modell. Roborock S55 skulle vara något annat, men det finns ingen information om det ännu. Många sajter annonserar om vakuumroboten med XIaomi-tillägget, eftersom Roborock bland annat producerade den första Xiaomi-vakuumroboten. Därav likheten. Så om du också hittar Saugi som "Xiaomi VAC 2nd Generation" borde det vara den nya från Roborock. Visuellt kan du också se skillnaden från offsetlasertornet och de andra kontrollknapparna. Jag hoppas att jag kunde hjälpa dig med din fråga.

      • Heribert

        3. Januari 2018 12 till: 11

        Tack, jag har nu beställt Roborock S50 från GearBest. Det borde vara rätt modell då. hälsningar

  5. Benjamin

    3. Januari 2018 12 till: 31

    Bra recension, men jag har fortfarande några frågor som du förhoppningsvis kan hjälpa mig med!
    1. Roter Robotocken över mattor, även om du har mop på den och suger den också samtidigt?
    2. Finns det något sätt att byta batteri?
    3. Är ersättningsdelarna av robotroboten Xiaomi kompatibla med Roborock?
    4. Är appen kinesiska eller engelska?

    Tack och LG

    • Timjan Administration

      5. Januari 2018 14 till: 04

      Hej Benjamin, naturligtvis kan jag svara på dina frågor.
      1. Ja, tyvärr undviks mattor med dockningsvattentank.
      2. Med den första modellen var det möjligt med kunskap att byta batteri. Jag antar att strukturen knappast har förändrats, så jag antar att det kommer att vara möjligt med den nya Roborock.
      3. Många reservdelar är kompatibla. Se borstar etc.
      4. Appen är både på kinesiska och engelska. Du kan lägga röstmeddelanden på engelska.

      • Benjamin

        8. Januari 2018 14 till: 42

        Tack för dina svar. Hjälpte mig mycket !! Men jag har ytterligare en fråga: Dörrar dörren också?

  6. ste

    27. Oktober 2018 17 till: 24

    Hej, jag har hört i en video att Rovorock S50 kör tillbaka till sin station efter en lång turné och laddas, men börjar inte igen för att rengöra mer ännu inte rengjorda ytor. Är det verkligen fallet eller är det inte sant? eller var det verkligen så och har lösts med hjälp av en uppdatering nu?

    Tack så mycket

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt