Anslut dig till vårt nätverk!

Hej, vad letar du efter?

Xiaomi Mi Box S TV Box

Xiaomi Mi Box S recension - Android TV Box med 4K Netflix

Testrapport utarbetad av Timo den 30 december 2021

Xiaomi har introducerat Xiaomi Mi Box S som en del av 2018 Google Keynote. TV-boxen är utrustad med Android TV 8.1, stöder HDR och strömmar Netflix i 4K med hög upplösning. Det finns dock bara några nya funktioner jämfört med föregångaren som redan införts i 2016. Mer om Mi Box S och hur det slår, kommer du att lära dig i följande recension.

Twitter Facebook WhatsApp Buffert pin It
8.6
Vårt betyg
52 € goboo.com
Kontrollera priser
Technische Daten
översikt
tillverkare

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Box S

specifikationer

 Processor och minne 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Internminne: 8GB
Minnesförlängning: Ja, USB 2.0

 anslutningar 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Ljud: 1x S / PDIF - 3.5mm

 anslutning 
WiFi: Dual Band AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: Standard 4.2

 Video - Ljud 
Videoupplösning: till 4K 60fps
Video-codec: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Videoformat: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Audiocodecs: DOLBY, DTS
Ljudformat: MP3, APE, Flac

 andra 
OS: Android TV 8.1
Kodi: Ja
Storlek: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Vikt: 147g

Förord: Xiaomi Mi Box S

Mi Box S som efterträdare till Mi Box International att ange skulle vara fel. Det är snarare en ny revision av den redan släppta 2016 TV-boxen. Detta visar framförallt den nästan identiska hårdvarutrustningen. Den så kallade system-on-chip (SoC) som kombinerar bland andra CPU och GPU, förblir Amlogic S905X med ARMv8-En CPU och Mali 450 MP3 GPU.

Erbjudande 30 december 2021

Näthandlaren Goboo har Xiaomi Mi Box S i lager för 49,99 euro. Utsändningen sker över hela Europa och kostnadsfritt från EU-lagret. Det finns inga extra skatter.

Shoppa

Goboo-erbjudande - Xiaomi Mi Box S

Med detta Goboo-erbjudande kan du spara på köpet av Mi Box S. Priset är 49,99 euro.
AKTIVERA DEAL
49 € 79 €
Giltig till 18.01.2022

Design och utförande

Jämfört med Mi Box International Mi Box S har genomgått en designuppgradering. Istället för snygg och böjd är den nya lådan betydligt mer vinklad. Med måtten 95.5 x 95.5 x 16.7 mm är det fyrkantiga plasthöljet till och med något krympt och på knappt 150 g är det också lite lättare. Vad lådan saknar är tyvärr en gummibeläggning på undersidan för ett säkert stativ.

Mi Box S och fjärrkontroll

Liksom rutan har fjärrkontrollen också designats om. För att uppfylla kraven på den amerikanska marknaden, där Mi Box S huvudsakligen ska säljas, erbjuder fjärrkontrollen en extra knapp för Netflix och Live TV.

Mi Box S bostadstopp

Behandlingskvaliteten för både TV-lådan och fjärrkontrollen är obefläckad. Lådan och fjärrkontrollen lämnar ett intryck som motsvarar priset. Fjärrkontrollen är lätt att greppa och knapparna har en bekväm tryckpunkt.

Mi Box S höljets botten

Leveransomfattning

Leveransomfattningen innehåller nästan allt som behövs för att manövrera lådan. Förutom Mi Box S och fjärrkontrollen innehåller den också en strömförsörjningsenhet med EU-kontakt, en HDMI-kabel och bruksanvisning. Det enda som saknas är två AAA-batterier för fjärrkontrollen.

Leveransomfattning av Mi Box S

anslutningsalternativ

Det finns inget nytt i anslutningsalternativen. Det enda USB-uttaget är fortfarande bara av USB 2.0-typen. Detta räcker precis för att spela vanligt 4K-videomaterial från en USB-datalagringsenhet. Ytterligare anslutningsalternativ är ett HDMI 2.0a-uttag och en ljudutgång (S / PDIF / 3.5 mm). Tyvärr finns det inget Ethernet-uttag. I stället används dual-AC WiFi för streaming av nätverk. Om du fortfarande inte vill göra utan Ethernet kan du ansluta en USB> Ethernet-adapter till USB-porten.

Anslutningar av Mi Box S

hårdvara

Mi Box S är baserad på en Amlogic S905X SoC. ARMv8-A-processorn innehåller 4 Cortex-A53-processorkärnor som klockar med upp till 2.0 GHz. Ett 2 GB DDR3-huvudminne och ett 8 GB eMMC-dataminne används för minnet. Efter avdrag för systemet finns det fortfarande 5 GB datalagring kvar. Samtida är annorlunda! Även om systemet går smidigt (mer om detta nedan) skulle ett större minne och dataminne verkligen ha varit en fördel för nuvarande appar och mobilspel. Bluetooth-standarden som används är ny. Istället för Bluetooth 4.0 förlitar sig Mi Box S på den något nyare Bluetooth 4.2-standarden.

idrifttagning

Android TV-användargränssnittet kan ställas in mycket enkelt och med bara några få steg. Lådan innehåller flera systemspråk och kan bytas till tyska strax efter första start. Alla konfigurationssteg är begripliga och förklarade på tyska. För att ytterligare förenkla konfigurationen kan alla inloggningsdata för WLAN och Google synkroniseras via en befintlig Android-enhet. Detta sparar att du behöver fumla inmatning via fjärrkontrollen. När konfigurationen är klar är du redo att använda Android TV-användargränssnittet.

Android TV

Android TV Mi Box S

Googles Android TV 8.1 används som användargränssnitt. Detta är ett Android-operativsystem speciellt anpassat för TV-lådor, som också finns på många smarta TV-apparater. Funktionellt har Android TV mycket att erbjuda. Chromecast-streamingfunktioner stöds, Google Play Store finns med speciella Android TV-appar, liksom många video-on-demand och musiktjänster att välja mellan. Det som inte fungerade i testet är funktionen "Live TV". Denna funktion är huvudsakligen avsedd för den amerikanska marknaden och är inte tillgänglig i den tyska Android TV-språkversionen. Mi Box S tar emot systemuppdateringar automatiskt via WLAN.

Android TV Apps Mi Box S

Tack vare omfattande DRM-stöd (t.ex. Widevine L1) kan många av VoD-tjänsterna, som Netflix, nås med högsta 4K-upplösning. Amazon Prime Video kan sidladdas på lådan, men är endast tillgänglig i 1080p. Tjänster som Sky Ticket eller Waipu kan bara överföras till rutan via Google Cast. Filmer, musik eller andra appar kan enkelt överföras från smartphone, surfplatta eller PC till Mi Box S. Kodi kan installeras som ett "alternativt användargränssnitt".

DRM stöder Mi Box S

En annan funktion i Android TV 8.1 är den integrerade Google Assistant. Röstassistenten svarar på frågor och hjälper till att styra smarta hemapparater. På Mi Box S hjälper assistenten med att leta efter nya filmer eller att dämpa belysningen. Kommandon kan talas direkt i mikrofonen på fjärrkontrollen. Genkänningsnoggrannheten är övertygande. Med fjärrkontrollen löst i handen känns igen komplexa eller ovanliga namn liksom långa meningar.

Videouppspelning och streaming

Xiaomi Mi Box S kan spela upp 4K-videomaterial med hög upplösning med upp till 60 bilder per sekund. På hårdvarusidan avkodar Amlogic SoC bland annat de nuvarande H.265- och VP9-standarderna. Multikanals ljudsystem Dolby Digital och DTS stöds för en så realistisk ljudupplevelse som möjligt. Dolby Atmos och Dolby TrueHD stöds inte. Kompatibiliteten med HDR-videomaterial är också intressant, förutsatt att du har en HDR-kompatibel skärm och motsvarande HDR-videomaterial till hands. Uppspelningen av HDR10-innehåll fungerar felfritt! Men var försiktig: HDR10 + och Dolby Vision-videomaterial stöds inte!

 En stor poäng med kritik av föregångaren och tyvärr också av den nyare Mi Box S är den saknade eller icke-fungerande automatiska bildhastighetsväxlingen. Bildhastigheten och upplösningarna är inte automatiskt utan måste justeras manuellt till videomaterialet som spelas!

I testet fick Mi Box S möta videomaterialet MPEG2, MPEG4, H.264, H.265 och VP9. Som förväntat fanns det inga problem med överföringen via en extern hårddisk. Men 4K-videomaterial kan också spelas i strömmen via WLAN utan förlust och utan buffring. Det märks dock att WiFi-prestandan minskar snabbt med ökande avstånd från åtkomstpunkten. För förlustfri 4K-streaming bör Mi Box och Access Point vara i samma rum! De olika ljudkodecerna som AC3 eller DTS HD orsakar inga problem för boxen. Alla VoD-älskare kan njuta av Netflix i 4K och även strömma 4K HDR-innehåll.

3DMark Benchmark Mi Box S

Spelar med Mi Box S

 Du bör se Mi Box S främst som en strömmande låda. Spel är möjligt i viss utsträckning, men på inget sätt jämförbart med en Nvidia Shield. Emulatorer (NES, SNES eller N64) kan köras. I grafiskt krävande Android-spel märks dock uppdelningar av bilder. Spel som Asphalt eller Modern Combat 5 körs, men de kan förstöra det roliga på grund av tillfälliga stötar. Bluetooth-spelkontroller kan anslutas snabbt och enkelt. Det fanns ingen märkbar ingångsfördröjning i testet.

Kontrollera priser

 Vill du veta var du kan köpa Xiaomi Mi Box S? I vår prisjämförelse listar vi aktuella erbjudanden från de mest populära butikerna. Alla priser kontrolleras och uppdateras flera gånger om dagen. Om en butik dyker upp flera gånger är det återförsäljarens olika lager.

ikonEuropeiskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
51,90 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
55,42 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
64,92 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
66,99 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
66,99 €
rating
positiv

Enkel design
Bra utförande
Stabil och snabb Android TV
Fjärrkontroll med röststyrning
Smidig 4K-videoströmning
HMDI 2.0a
Widevine LV1-stöd
Netflix 4K och YouTube 4K
Kodi 17 och 18 lämplighet
OTA-uppdateringsalternativ

negativ

Inget SD-minneskortsfack
Ingen USB 3.0
Inget Ethernet
Ingen automatisk ramväxling

Slutsats

Som du kan se har Xiaomi Mi Box S lite att erbjuda. Med undantag för den nya designen, den senaste Bluetooth-standarden och den funktionellt förbättrade Android-TV: n, skiljer sig TV-boxen inte från den redan släppta 2016 Mi Box International. Efter 2 år kunde du ha förväntat mycket mer. Vem har "föregångarmodellen" kan dölja den nya Xiaomi TV-rutan med självsäkerhet.

Mi Box S distribueras huvudsakligen i USA och anpassas därför till de lokala användarna. På grund av Android TV är TV-boxen också mycket lämplig för lokal användning. En uppdatering till nyare versioner av Android TV, som den nyligen släppta Android TV 9, är ganska sannolikt.

8.6
Vårt betyg
15 kommentarer

15 kommentarer

  1. Sven

    11. Oktober 2018 12 till: 47

    Det låter inte dåligt vid första anblicken. Med föregångaren finns det snygga problem med uppdateringarna. Om det inte var fallet här skulle jag köpa det direkt. Ingen USB 3.0 och ingen nätverksjacka är verkligen en downer. Jag ser fram emot ditt test.

    • Timjan Administration

      14. Oktober 2018 19 till: 16

      Hej Sven, ja det är synd. Jag är också nyfiken om Android TV på Mi Box S körs bättre. Jag har redan beställt en kopia, men när den kommer kommer det troligen att vara november.

    • Diana

      6. Juni 2020 10 till: 02

      Vanliga problem? - Vi har fyra av dessa lådor i bruk och de slog alla lådor som vi tidigare testat (och kostade mer!) ...
      Med flera års erfarenhet kan jag med gott samvete säga att du enkelt kan köpa delen.

  2. Erik

    14. Oktober 2018 19 till: 06

    Jag kommer snart dit. Var kan man köpa där?

    • Timjan Administration

      14. Oktober 2018 19 till: 14

      Hej Erik, på Walmart låsen kommer att garanteras.

  3. Phillip Mers

    25. Oktober 2018 23 till: 17

    Hej Timo, jag har läst ditt test till den andra rutan. Skulle du hellre rekommendera den här eller den gamla? Eller vit. men vad mer? Jag vill inte spendera mer än 80 €. Jag vill också strömma SkyGo och Netflix. Google Assistant skulle vara trevligt att ha, men det behöver inte vara. Mitt huvudfokus är på strömmande fluiditet.

    • Timjan Administration

      13. November 2018 12 till: 04

      Hej Phillip, den nya kostar lika mycket som den gamla. Det är därför jag skulle rekommendera den nya först. Om några dagar men också kommer min test kopia. Då ska jag rapportera hur Mi Box S slår och jämföra med den gamla.

  4. Rudolf

    13. November 2018 12 till: 01

    Hej, körs på lådan Amazon Prime Vidio?

    • Timjan Administration

      13. November 2018 12 till: 06

      Hej Rudolf, Prime Video kommer förmodligen att springa på den. Det går åtminstone på den nästan identiska föregångaren. Om några dagar men också kommer min test kopia. Då kan jag bekräfta att obs körs.

  5. danmue

    29. December 2018 14 till: 00

    Passar lådan också med den interaktiva Netflix "Black Mirror: Bandersnatch"? Det fungerar inte med Fire TV ...

  6. Petersch

    31. Januari 2019 10 till: 27

    Hej, om jag förstår rätt, finns det knappast några skillnader med föregångaren? Har du en närmare jämförelse? Ska jag beställa lådan nämligen för Netflix och det finns tyvärr inte så många som på 4K kan.

    • Timjan Administration

      31. Januari 2019 12 till: 30

      Hej Peter, det stämmer. Det finns knappast några skillnader mot "föregångaren". Hårdvaran är identisk förutom Bluetooth 4.2. Designen (lite kantigare, lite mer kompakt) och Android TV 8.1 är nya. Om du främst är intresserad av VoD, speciellt Netflix 4K, gör du inget fel med Mi Box S.

  7. Cedrik

    20. Februari 2019 16 till: 51

    Andra skriver att Dolby ATMOS och TrueHD stöds. Och att leka med det är inte heller ett problem ... Vad är det för fel nu?

  8. Liten

    23. Juli 2019 13 till: 46

    Kan du strömma t.ex. ARD- eller ZDF-mediebibliotek utan att behöva skapa ett Google-konto ???
    Tack för feedback och detaljerad information i testet

  9. Peter

    19. September 2019 18 till: 30

    Kan jag också använda min MI Box S i Thailand?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.

översikt
tillverkare

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Box S

specifikationer

 Processor och minne 
CPU: Amlogic S905X
RAM: 2GB DDR3
Internminne: 8GB
Minnesförlängning: Ja, USB 2.0

 anslutningar 
HDMI: 1x HDMI 2.0a
USB: 1x USB 2.0
Ljud: 1x S / PDIF - 3.5mm

 anslutning 
WiFi: Dual Band AC (802.11a / b / g / n / ac)
Bluetooth: Standard 4.2

 Video - Ljud 
Videoupplösning: till 4K 60fps
Video-codec: VP9, H.265, H.264, MPEG1 / 2 / 4, 1 VC, Real8 / 9 / 10
Videoformat: RM, MOV, VOB, AVI, MKV, TS, Mp4, 3D

Audiocodecs: DOLBY, DTS
Ljudformat: MP3, APE, Flac

 andra 
OS: Android TV 8.1
Kodi: Ja
Storlek: 9.55 x 9.55 x 1.67 cm
Vikt: 147g

Mer från Xiaomi
reklam

Banggood adventskalender sidofält