Anslut dig till vårt nätverk!

Hej, vad letar du efter?

Xiaomi Laser Projector produktbild

Xiaomi MIJIA Laserprojektor recensioner och erbjudanden för kortdistansprojektorn

Testrapport utarbetad av Timo den 23 december 2021

Xiaomi produkter är nu tillgängliga på alla områden. Med Xiaomi Mi Laser Projector har tillverkaren släppt 2017 en kortdistansbeamer på sommaren, som kostar bara 1275 € och använder fortfarande den senaste lasertekniken.

Twitter Facebook WhatsApp Buffert pin It
7.2
Vårt betyg
1139 € banggood.com
Kontrollera priser
Technische Daten
översikt
tillverkare

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Laser Projector

specifikationer

 Allmänna 
Typ: DLP
Chip: 0.47 "DMD 1080p

Ljuskälla teknik: ALPD 3.0
Ljusstyrka: 5000 Lumens
Ljusstyrka enhetlighet JBMA> 80%
Färgutrymme: NTSC 80% ~ 85%
Center Kontrast 2500: 1 ~ 3500: 1

Upplösning: 1920 x 1080 pixlar
Bildformat: 16: 9 (4: 3)
Projiceringsstorlek: ~ 150 "
Projiceringsförhållande: 0.233: 1
Kontrastförhållande: 3000: 1

 anslutningar 
3x HDMI 2.0 (1x ARC)
1x 3.5mm-uttag (ljudutgång)
1x AV
1x USB Type-A 2.0-uttag
1x USB Type-A 3.0-uttag
1x S / PDIF
1x RJ45

 andra 
Högtalare: 2x Full Range - 2x Tweeter
Ljud: DOLBY, DTS
Smart TV: MIUI TV
3D-stöd: Ja

Lampans livslängd:> 25.000 timmar
Strömförbrukning: 250W / 0.5W (standby)
Storlek: 410 × 291 × 88 mm
Vikt: kg 7

Xiaomi Mi Laser Projector

Uppdatera 23. December 2021

 November är fyndmånad! Det börjar med Singles Day, för vilken Banggood erbjuder Xiaomi MIJIA 1S 4K Cinema Laser Projector, Xiaomi Mi 4K UHD Laser Projector och Xiaomi MIJIA Ultra-Short Throw Laser Projector till ett kraftigt reducerat pris.

MIJIA 1S är den senaste laserprojektorn i serien, som projicerar en högupplöst 4K-bild (pixelskifte) med upp till 2000 ANSI-lumen. Den korta projektorn erbjuds för 1381 euro.

Shoppa

€ 300 Kupong - Xiaomi MIJIA 1S 4K Cinema Laser Projector

Med detta Banggood -erbjudande kan du köpa Xiaomi MIJIA 1S laserprojektor reducerad för endast 1381 €.
BGDTFE436
VISA COUPON
300 € Rabatt
Gäller till slutet av kampanjen

Dessutom erbjuds Xiaomi Mi 1320K UHD Laser Projector för 4 euro, som har en lägre ljusintensitet med 1300 ANSI lumen, men som också genererar en 4K-bild (pixelskifte). Projektorn säljs som en global version, varför riktig Android TV 9 redan är förinstallerad.

Shoppa

500 € Kupong - Xiaomi Mi 4K UHD laserprojektor

Med detta Banggood-erbjudande kan du köpa Xiaomi Mi 4K UHD-projektorn reducerad för endast 1320 €.
BG4KHDBF2
VISA COUPON
500 € Rabatt
Gäller till slutet av kampanjen

Den något äldre Xiaomi Laser Projector med inbyggd 1080p-upplösning och den globala versionen med Android TV är tillgänglig för 989 euro.

Shoppa

170 € kupong - Xiaomi MIJIA laserprojektor (global)

Med detta Banggood-erbjudande kan du köpa Xiaomi MIJIA laserprojektor för endast 1021 €.
BGPROBuscape
VISA COUPON
170 € Rabatt
Gäller till slutet av kampanjen

Försändelsen är från EU-lagret (2-3 arbetsdagar), så det tillkommer inga ytterligare importavgifter. Du kan ringa upp erbjudandet via vår dealbox. Som lämplig skärm rekommenderar vi en ALR UST-skärm, som Banggood har att erbjuda från 292 euro (Länk).

Vad är en laserprojektor?

Den som aldrig har hört talas om laserprojektorer kommer förmodligen att tänka på en laserstråle, som liknar en laserpekare, som kastar bilden på skärmen. Faktum är att laserprojektorer använder sig av sedan länge etablerade projektionstekniker som LCD eller DLP. Endast lamptekniken kommer att bytas ut. Istället för en lampa används en lasermodul som är utrustad med många laserdioder som genererar ljusstrålen. De största fördelarna med en laserprojektor är en längre livslängd (~ 5.000 timmar mot> 20.000 timmar) för lasermodulen jämfört med konventionella projektorlampor, samt lägre värmeutsläpp, vilket innebär att uppvärmning och nedkylning fas är nästan noll.

Xiaomi-laserprojektorns historia

Under de senaste åren har Xiaomi byggt upp och utvidgat sin egen hemmabioavdelning. Startskottet kom med Xiaomi Laser Projector, som släpptes för den kinesiska marknaden sommaren 2017 och också var den dyraste Xiaomi-produkten vid den tidpunkten motsvarande 1300 €. Laserprojektorn gjorde också ett litet genombrott i detta land som en import. Den enda fångsten var och är den kinesiska MIUI, som är svår att anpassa för lokala användare.

Mer än ett år senare, i slutet av 2018, dök Xiaomi Laser Beamer upp i en "global version". I stället för den kinesiska MIUI förlitar sig projektorn på Android TV, vilket gynnar internationella användare. Det som låter som en stark fördel gentemot den kinesiska modellen har tyvärr också vissa nackdelar. Den globala versionen behöver ingen 3D-funktion och erbjuder färre inställningsmöjligheter för displayen. 

 I början av 2019 släppte Xiaomi en reviderad modell för den kinesiska marknaden. Som namnet antyder är Xiaomi Laser Projector 4K en 4K laserprojektor. Ytterligare ett 0.47 tum DLP DMD-chip är installerat, men projektorn förstår nu pixelförskjutning, vilket skapar en (falsk) 4K-upplevelse. Laserprojektor 4K har ännu inte släppts som en global version och är endast tillgänglig som import.

Alla modeller av Xiaomi-projektorn

Xiaomi laserprojektor finns nu i 8 olika versioner med olika tillverkar- och modellnamn. Tillverkaren av alla projektorer är "Fengmi Technology Co., Ltd", som skapades 2016 i samarbete mellan Xiaomi och Appotronics.

Jämförelsetabell för Xiaomi Fengmi Laser Beamer

1080p-modeller (MiProjA1 - kodnamn: rainman)

  • Xiaomi Mi laserprojektor (kinesiska) | Modell: MJJGYY01FM 
  • Xiaomi Mi laserprojektor (internationell) | Modell: MJJGYY02FM 
  • Xiaomi MIJIA ALPD 3.0 ((bakre kastlaser) | Modell: L185JCN 
  • Wemax One 7000 | Modell: FMWS01C 
  • Wemax One Pro | Modell: FMWS02C 

4K-modeller (MiProjLas2 - kodnamn: batman)

  • Xiaomi Mi laserprojektor 4K (kinesiska) | Modell: MJJGTYDS01FM 
  • Xiaomi MIJIA 1S 4K | Modell: MJJGTYDS04FM 
  • Wemax A300 | Modell: L1668FCF 
  • Fengmi 4K Cinema Laser | Modell: L176FCN 
  • Fengmi 4K Cinema Pro Laser | Modell: L176FCNPro  
  • ??? | Modell: L246 

Utrustning av Xiaomi Laser Projector

DLP-teknik och kortkastprojektion

Låt oss nu ta itu med utrustningen för Xiaomi -projektorn. Projektorn använder digital ljusbearbetningsprojektionsteknik (DLP). Bilden projiceras digitalt på skärmen via mikronspeglar. Den maximala upplösningen för det 0.47 tums DMD-chip som används här är 1920 x 1080 pixlar (full HD). Som en kortdistansprojektor eller "Short Throw Beamer" kan Xiaomi -projektorn projicera en särskilt stor bild även på kortast möjliga avstånd. Detta resulterar i ett brett utbud av möjliga tillämpningar, som att möjliggöra en lämplig hemmabioupplevelse även i de minsta utrymmena. Projektionsförhållandet är 0.233:1. Den förlustfria projektionsytan specificeras av Xiaomi med upp till 150 tum.

Xiaomi Mi Laser Projektortest

Avancerad laserfosforskärm 3.0

Lasermodulen som används i projektorn är baserad på teknologin "Advanced Laser Phosphor Display 3.0" (ALPD 3.0) från Appotronics. Denna tillverkare är mest känd på den asiatiska hemmabiomarknaden och är redan en av de största leverantörerna av laserteknik där. Modulen består av GaN-baserade, blå laserdioder. Primärfärger genereras av upplysta färgfilter. Enligt Xiaomi är livslängden minst 25.000 5.000 timmar. Lumenvärdet för Xiaomi-kortdistansprojektorn är 85 3.000 ANSI-lumen. Detta värde är tillräckligt för att ge en tillräckligt ljus bild även i ett icke-mörkt rum. NTSC -färgutrymmet är täckt med upp till 1%, kontrastförhållandet är XNUMX: XNUMX. Keystone-korrigering är möjlig.

Xiaomi Mi Laser Beamer Review

Smart TV-funktion

Beroende på vilken modell du väljer är projektorn utrustad med ett annat användargränssnitt. Den kinesiska Xiaomi laserprojektorn använder MIUI TV, baserad på Android 6.0. Den internationella modellen använder igen Android TV version 8.1. Det finns också skillnader i TV-boxens hårdvara som används.

  •  MIUI TV Box: Amlogic T968 med Mali T830 GPU | 2 GB DDR3 och 16 GB eMMC
  •  Android TV Box: Amlogic T962 med Mali 450 GPU | 2 GB DDR4 och 16 GB eMMC

I likhet med Smart TV-funktionen på en TV är Xiaomi Mi Projector utrustad med en dual-band AC WiFi-modul och Bluetooth 4.0. Detta gör att uppspelningsmaterial kan streamas direkt till projektorn. MIUI TV hålls dock kvar från den kinesiska marknaden. Användargränssnittet är helt på kinesiska och fungerar utan Google Apps. Google PlayStore, Netflix, YouTube och andra användbara appar saknas.

Men även den internationella modellens Android TV är inte äggets gula. Som redan nämnts ovan saknas 3D-funktionen och det finns färre inställningsalternativ för bilden. Streamingtjänster som Netflix och Amazon Prime är också av begränsad användning. På grund av bristen på Widevine L1-stöd kan Netflix bara strömmas i SD.

Firmware för de internationella och kinesiska modellerna är inte kompatibla med varandra. Android TV kan inte blinkas till den kinesiska modellen! Men 75% av det kinesiska MIUI TV-användargränssnittet kan översättas till engelska med hjälp av en inställningsapp. Följande steg är nödvändiga för detta:

  1. StartSettings.apk (Länk) och kopiera till en FAT32 formaterad USB-minne.
  2. Anslut USB-kontakten till den startade projektorn. Ett meddelandefönster visas. Där väljer du det första alternativet.
  3. Välj APK-filen. Ett varningsmeddelande för appar från okända källor visas (kinesiska).
  4. Bekräfta med vänster val (OK). Inställningarna för appar med okända källor kallas automatiskt. Installera sedan appen.
  5. Öppna Inställningar i appvalet. Bläddra till "jordklotet" för att ändra språk. Välj engelska.

Men de många apparna, som huvudsakligen är avsedda för den kinesiska marknaden, finns kvar på systemet. Google PayStore kan installeras via en sidladdning.

HiFi ljud och anslutningsalternativ

Xiaomi Mi Projector är utrustad med totalt 4 högtalare, som är indelade i 2 fullrange-högtalare och 2 tweeter. Systemet stöder DOLBY Audio och DTS HD för biokvalitetsljud. Anslutningsalternativen uppgår till 3 HDMI 2.0-uttag, varav en med ARC-stöd, två USB-uttag, en av dem USB 3.0 och en USB 2.0, en 3.5 mm ljudutgång, en AV-ingång, ett S / PDIF-uttag och ett Ethernet - Gevär.

DTS och Dolby Audio

andra

Projektorns mått är 410 × 291 × 88 mm, vikten är 7 kg. För att skydda ögonen har Xiaomi-projektorn också en sensor som upptäcker rörelser framför projektionsytan och mörknar bilden. Effektförbrukningen är högst 250 watt. Enligt Xiaomi förbrukar projektorn mindre än 0.5 watt i tomgång. Tillverkaren anger fläktvolymen som mindre än 32 dB. Enheten levereras inklusive en multifunktionell fjärrkontroll.

Praktiskt test av Xiaomi-laserprojektorn

Ljusstyrka, svart nivå och kontrast

Xiaomi specificerar laserns ljusstyrka med 5000 lumen. Ljusstyrkan kan regleras med totalt 3 projiceringslägen "Normal", "Cinema" och "Highlight". Det finns inget ekoläge! Ljusstyrkan uppmätt på en 90-tums projektionsyta (förstärkning 1.0) i mitten och i det ljusaste läget "Highlight" är 1035 lumen. Det uppmätta svarta värdet är 0.43 lumen. Det uppmätta kontrastförhållandet är 2419: 1.

Utsikt över framsidan av Xiaomi-laserprojektorn med Dolby Sound

Daylight lämplighet

Projektorn är ganska olämplig för projektionsytor> 90 tum i dagsljus. Bifogade testbilder, på en konventionell 130-tums projektionsyta i dagsljus och i mörker. Bättre resultat kan uppnås med en hög kontrastskärm (ALR). En sådan skärm kan kosta mer än 1000 €.

Upplösning

Projektorn har en naturlig upplösning på 1080p med maximalt 60 Hz. 4K-uppskalningen fungerar utan problem. Enskilda pixlar kan bara ses när de ses mycket noggrant. Bildens skärpa är övertygande överlag och fördelningen av skärpa mot hörnen är inte heller anstötlig, även om en liten suddighet kan ses. Här är en översikt över avstånden.

Korta avstånd

Gråskala och färgåtergivning

Med fabriksinställningarna läggs mycket blått till för att få en lysande vit. I allmänhet är färgerna långt ifrån Rec. 709-standarden. Från fabriken körs Xiaomi-projektorn i ett butiksläge med riktigt ljusa färger, så att säga. Bildförstärkare har ett dynamiskt kontrastläge och ett dynamiskt färgläge. Om du kalibrerar projektorn kan du uppnå bra resultat som bara förknippas med en liten förlust av ljusstyrka och kontrast. Om du inte vill kalibrera dig själv bör du välja färgtemperaturen "Varm" för att uppnå rimligt exakta resultat.

 

 fabriks~~POS=TRUNC 

 "Varmt" färgläge 

Ljud och volym

Dolby ljudsystem levererar utmärkt ljud. Lågen märks tydligt Ett riktigt bra högtalarsystem och bättre än vissa ljudfält.

Mätt vid laserprojektorn ljudtrycksnivån var 42 dB. På ett avstånd av 3 meter ett värde på 27 dB mättes. Volymen är acceptabel. I tysta filmsekvenser, fläkten på projektorn verkligen att höra av en hochtoniges hum vid normal uppspelning volym men hum går till stor del under.

Anslutningsalternativ för Xiaomi Laser Projector

MIUI TV och OSD

Menynavigeringen är lite klumpig, eftersom endast 75% av kineserna kan översättas med en Settings.apk. Men du vänjer dig väldigt snabbt. Smart TV-funktionen riktar sig främst till den kinesiska användaren. Android-appar kan installeras genom sidladdning. Netflix stöds inte. Kodi kör upp till version 17.4, Kodi Fork SPMC kan köras inklusive version 17.6 Alpha 2. Den integrerade mediaspelaren är mycket bra. Det spelar nästan allt! Att ansluta en Chromecast, Apple TV eller någon annan TV-låda till Xiaomi Laser Projector är inget problem.

Det är nu också möjligt att rotera projektorn. På XDA-utvecklarna (Länk) resursstarka utvecklare har släppt Mi ProjecTivy Tools, som lägger till användbara funktioner i Xiaomi-laserprojektorn. OSD är inbyggd i MIUI TV. Det finns inställningsalternativ för keystone-korrigering (fyra gånger och 4 gånger), manuell fokusering och visning (projektionsläge och färgläge). Det finns inget sådant som en mellanliggande bildberäkning. De enda bildförstärkarna är det ovan nämnda dynamiska kontrastläget och det dynamiska färgläget.

Xiaomi Beamer Mi TV användargränssnitt

andra

 tak Mount 

Takmontering är möjlig. Det finns trådar för ett fäste. Bilden kan roteras 180 ° inom inställningarna, dvs vändas upp och ner (vändläge). Det är också möjligt att projicera bilden speglad (Mirror) och båda kombinerade, dvs. roterade och speglade (Flip & Mirror).

Ovanifrån av Xiaomi Laser-projektorn

 3D och spel 

Projektorn (endast Kina-modellen!) Stöder 3D DLP-Link-formatet. Skärmen är behagligt lugn och ljus. Ghosting förekommer inte. En ändring mellan SBS-H / TAB / FP är möjlig via OSD.

Xiaomi laserprojektor är mindre lämplig för spel. Ingångsfördröjningen märks tydligt vid mer än 65 ms. Det finns ett speciellt spelläge, men det här är bara en ytterligare skärmprofil. Bildförstärkare stängs inte av automatiskt i detta läge.

 ingång 

Effektförbrukningen uppmätt i "normalt" läge är 180 watt. I lägena "Cinema" och "Highlight" ökar förbrukningen till mer än 210 watt. Standby-förbrukningen är acceptabel 17 watt.

Kontrollera priser

ikonEuropeiskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
1.489,28 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
1.877,00 €
ikonTyskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
2.017,00 €
ikonEuropeiskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
1.287,79 €
ikonEuropeiskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
1.600,16 €
ikonEuropeiskt lager
ikonLeveranstid 2-5 arbetsdagar
1.138,86 €
rating
positiv

Väl genomtänkt design
Bra utförande
Trevlig färg och skarp bild
Bra ljusstyrka, kontrast och svart nivå
Väl fungerande 3D DLP
Bra ljud

negativ

Kinesisk MIUI TV (endast CN-version)
drift Volym
Hög inmatningsfördröjning

Slutsats

Med Xiaomi Mi Laser Projector presenterar Xiaomi en väl genomtänkt produkt med anständig utrustning till ett lågt pris. Jämförbara kortdistansprojektorer finns knappast tillgängliga i Tyskland under 1300 XNUMX euro. Jag gillar verkligen den enkla designen, den övergripande bra bildkvaliteten och det mycket bra ljudet i Dolby-högtalarsystemet. Poäng dras av för fläktens volym. Även om detta bara är acceptabelt, är det ganska distraherande i tysta scener.

Vad du bör vara uppmärksam på innan du köper är Xiaomi Laser-projektorns olika modeller. Om du väljer den kinesiska modellen får du den kinesiska MIUI-TV istället för Android TV. Men projektorn stöder 3D DLP-länk, som tyvärr saknas i den internationella modellen. Det rekommenderas att importera den kinesiska modellen och använda den med en extern TV-låda. Eftersom även den internationella modellen med Android TV har problem med relevanta strömningstjänster som Netflix eller Amazon Prime på grund av brist på DRM-hantering.

7.2
Vårt betyg
129 kommentarer

129 kommentarer

  1. Rick

    28. November 2017 20 till: 44

    Priset är verkligen ett tillkännagivande. Jag hade planerat att köpa en projektor för månader sedan och kasserade den snabbt eftersom jag inte hittade något som passade mig. En laser DLP-projektor med 5000 lumens ljusintensitet skulle fortfarande vara fantastisk även för 2000 €. Vänligen ta ut ett test på det. Är det bra så köps det direkt.

    • Frederik W.

      29. November 2017 09 till: 46

      Tycker du att priset kommer att falla ännu? Åtminstone för VM, jag behöver en bra projektor.

      • Timjan Administration

        29. November 2017 13 till: 40

        I Kina kostar projektorn motsvarande 1275 €. Importaffärerna ligger normalt inte långt ifrån Kina. Det tar bara några månader för priset att bosätta sig. Om du verkligen behöver beamer bara för VM, kommer priset säkert att släppas då.

        • Frederik W.

          29. November 2017 21 till: 05

          Bra tack för informationen!

  2. ölälskare

    30. November 2017 08 till: 54

    Hej, jag har några frågor om denna projektor. Jag hoppas att du kan svara på detta åt mig.
    1. Vilka 3D-glasögon används?
    2. Behöver du en speciell skärm för laserprojektorer?
    3. Hur byter man lampan?

    Det skulle vara jättebra om du kunde hjälpa mig med det.

    • Timjan Administration

      30. November 2017 09 till: 14

      Hej ölälskare (coola smeknamn;)). Självklart kan vi svara på dina frågor.
      1. Konventionella 3D DLP slutarglasögon används för 3D-funktionen.
      2. Du behöver inte en speciell skärm
      3. "Lampan" här är en lasermodul med dioder som skulle behöva bytas ut. Med en livslängd på mer än 25.000 8 timmar behöver du knappast oroa dig för det. Även om du hade projektorn igång 8 timmar om dagen, kunde du enkelt använda enheten i XNUMX år.

      • ölälskare

        30. November 2017 20 till: 05

        Hej timo
        Tack på förhand för ditt svar. Det du skriver låter verkligen väldigt bra. Men jag skulle ändå vilja vänta på din testrapport. Vet du redan när den kommer?

        • Timjan Administration

          30. November 2017 23 till: 38

          Hej ölälskare, en testkopia av Xiaomi-projektorn har redan beställts och borde (förhoppningsvis) anlända nästa månad. Ett test bör förväntas i början av januari om allt går bra. Beroende på produkten lämnar jag vanligtvis 2-5 veckor för att testa enheten i stor utsträckning i vardagen.

          • ölälskare

            27. December 2017 15 till: 27

            Hej timo
            har beameraren redan anlänt till din plats?

          • Timjan Administration

            27. December 2017 15 till: 31

            Hej ölälskare, nej tyvärr inte än. Projektorn har varit på väg sedan den 04.12 december. Jag räknar just nu med första veckan i januari. Så fort enheten har anlänt kommer uppdateringen att följa på denna sida. För mina recensioner använder jag först produkterna i ca 4 veckor i vardagen (beroende på produkt!) Innan jag sammanfattar testrapporten. Men jag kommer att lägga mitt första intryck av Xiaomi-projektorn online tidigare.

  3. Don Perignon

    1. December 2017 11 till: 33

    Hej Timo, tack för det här inlägget. Jag har en sådan del och jag är mycket nöjd - den kinesiska menyn förstör användningen lite. I din artikel nämnde du möjligheten att ändra detta via en temalansering. Eftersom jag (Mac-användare) inte känner till Android skulle jag vara mycket glad över att få fler länkar.

    • Timjan Administration

      1. December 2017 11 till: 52

      Hej Don Perignon, coolt, att du redan har beamer. Gruvan är fortfarande på väg och jag är nyfiken på vad delen har på lådan. Projektorns MIUI TV bör översättas såväl som MIUI TV-apparaten från Xiaomi TV-apparaterna. Här är stegen:

      1. Ladda ner följande fil Länk
      2. Packa upp .rar-arkivet och kopiera .apk till ett USB-minne.
      3. Stick in projektorn, gå till stickan och installera/uppdatera APK.
      4. Byt till den nya appen Inställningar och byt till engelska under Språk.

      Jag hoppas att jag kunde hjälpa dig med det. Jag skulle bli glad om du kunde ge oss en kort feedback på om det fungerade.

      • Don Perignon

        1. December 2017 14 till: 52

        Tack för det snabba svaret - bra man!
        Jag ringer dig efter WE och låt mig veta.

      • Don Perignon

        4. December 2017 14 till: 40

        För att installera appen från ett externt medium måste du först kontrollera projektorns inställningar och tillåta detta. Den nya appen Inställningar finns sedan med de andra. Tyvärr går det inte att byta till engelska, eftersom motsvarande språkbibliotek inte kan hittas. Om du på något sätt får in den på enheten borde den fungera. Förlåt men tack!

        • Timjan Administration

          6. December 2017 12 till: 47

          Tack för feedbacken. Så fort projektorn kommer ska jag se om språket kan ändras på något sätt.

          • Don Perignon

            12. December 2017 23 till: 48

            https://drive.google.com/drive/folders/1Giy91xRRSrToNINGR5d9eHaMA9_DuzMt

            här är alla komp. Hitta appar för projektorn - inklusive appen Inställningar. Fungerar för de mest rudimentära inställningarna om du väljer engelska (inte USA).

          • Timjan Administration

            13. December 2017 20 till: 20

            Bra tack för det!

          • Thomas Fischer

            13. December 2017 23 till: 46

            Mycket fin är att fjärrkontrollerna på projektorn med AppleTV 4K förstått så du behöver Apple för lek (rörelsesensor).
            Jag är säker på att denna projektor kommer att förändra hemmabiomarknaden i Europa – både vad gäller kvalitet och pris. Jag önskar dig mycket kul med din!

          • Christopher Cuckoo

            14. December 2017 12 till: 52

            Jag flyttar in i en ny lägenhet snart (i februari) och funderar på att skaffa denna projektor istället för en 65 tums TV. Jag har inga problem med frakt från Kina och jag är ändå väldigt nöjd med xiaomi. Är projektorn lämplig som TV-ersättning? Jag ser vanligtvis serier och filmer på nvidia-skölden och spelar på PC och ps4 pro. Vanlig tv faktiskt inte alls längre. Fönstren kan alla mörkas med externa persienner. Jag tror att priset som erbjuds kommer att ligga runt 1300 euro de närmaste veckorna. Då skulle det vara väldigt attraktivt prissatt. Finns det några grundläggande invändningar mot att använda projektorn som en komplett ersättning för TV? Strömförbrukningen är också mycket måttlig och lampans livslängd likaså. Dukens bredd skulle då vara ca 210 cm och avståndet från sitsen 4 m.

            Kanske någon har ett liknande projekt i åtanke och kan tipsa om och hur min plan kan genomföras.

            Tack så mycket
            chris

          • Timjan Administration

            14. December 2017 19 till: 42

            Hej Christopher, jag kan inte tala direkt för denna modell här, för min Xiaomi projektor är fortfarande någonstans mellan Kina och Tyskland, men jag har använt 2 år en annan projektor, som har ersatt TV: n hemma med mig. Särskilt om du vill ha en verklig hemmabio känsla (> 120 inches) kommer du ändå inte att komma runt en projektor. Men vad du bör tänka på, skulle vara rätt skärm. På Amazon ser mina gånger tider billiga skärmar för 150 €. Även om de kommer att uppfylla sitt syfte, men om du vill ha kvalitet, så en duk som inte krullar i längden, måste du gräva djupare in i påsen. Rekommenderad skulle vara t.ex. en Spänningvariante. Kostnaden då men också minst 500 € uppåt.

          • Christopher Cuckoo

            14. December 2017 21 till: 11

            Hej Timo,
            Stort tack för svaret. Jag är medveten om att man inte ska snåla med duken och det är redan planerat. Jag tänkte bygga en ramskärm själv med högkvalitativt tyg och matchande maskering. Jag tittade på ett par testvideor, som alla är genomgående positiva. Då ska jag nog bara försöka gå vidare med nästa erbjudande. I ett nafs kan du alltid bli av med dem på ebay. Är det möjligt att skicka via prioritetslinje igen utan problem?

            Om någon upptäcker ett bra erbjudande kan de skriva ner det här. Säkert också intressant för många andra.

            Kan projektorn ta emot hdr-signaler? Har någon någonsin testat detta?

          • Timjan Administration

            14. December 2017 21 till: 24

            Med Priority Line är det för närvarande kraftiga leveransförseningar igen. Jag har fortfarande två beställningar som har varit på väg i 30 dagar. GearBest talar om leveranstider på upp till 45 dagar. I januari borde det (förhoppningsvis) ha lugnat ner sig igen. Jag får de senaste GearBest-erbjudandena varje dag. Så fort det finns en bra så dyker den upp på posten.

            Fortfarande till din fråga med HDR. Enligt specifikationerna på den officiella kinesiska produktsidan stöds HDR.

          • Thomas Fischer

            15. December 2017 02 till: 42

            Hej Timo, jag projicerar bilden på en väldigt mörk - nästan svart vägg. Jag vet att det låter absurt till en början, men det är möjligt med ljuseffekten och säkerställer en fyllig svart. Ytan måste dock vara helt plan, annars uppstår en okorrigerbar suddighet. Träspånstapeter är absolut tabu, eftersom projektionsvinkeln skulle skapa många små skuggor. Det finns skärmar med en speciell mikroprofil för dessa kortdistansprojektorer, men de är allt annat än billiga.

          • Patrick Blum

            1. Januari 2018 19 till: 59

            Hej,
            Jag fick min Xiaomi laserprojektor för några dagar sedan. Beställde hos Gearbest för mindre än 4 veckor sedan.
            Jag hamnade här för att jag har varit upptagen med att byta språk i tre dagar. Det stod klart för mig när jag gjorde min beställning att det skulle behövas.
            Sätt 1: Installera Google-appar manuellt, slutar i kaos.
            Sätt 2. Installera och öppna först appen Def settings och öppna sedan Google Installer. Men installationsprogrammet installerar inte punkt tre, och installerar sedan inte punkterna i efterhand heller.
            När jag använder min IPTV Box H96pro + med alla mediabibliotek och KODI är projektorn riktigt rolig. Bilden är fortfarande ok att titta på under dagen i min mycket ljusa lägenhet. Just nu är det mörkt ute i alla fall.
            Jag kan bara godkänna att köpa en duk, först då är det riktigt roligt., Min vägg är åtminstone inte tillräckligt slät,
            Det integrerade högtalarsystemet är designat för film (bio), och är mycket bättre än jag förväntat mig.
            Det är inget för att lyssna på musik. är också en biograf och inte en stereoanläggning.

            Jag har vant mig vid storleken och vill aldrig ha en så liten "normal" tv igen.

            Vem har fortfarande erfarenhet och kan hjälpa mig med språkproblemet?

            TACK PATRICK BLUM
            Patrick@blum1.de

      • Pr3dat0r

        1. Februari 2018 17 till: 25

        Hej,

        Uppdateringen säger att Google PlayStore kan installeras via sidladdning. Finns det instruktioner för detta någonstans? Kan inte hitta något om det på webben ...

        Tack på förhand!

        Hälsningar,
        Pr3dat0r

      • krigl

        3. Mars 2018 13 till: 04

        Hej Timo. Jag har apk:n på en pinne, projektorn känner också igen filen. Men jag kan inte ta reda på var menyn finns, var jag kan "tillåta" att något installeras från USB ... Kan du hjälpa? Hälsningar från Schweiz, Christian

  4. Micha

    6. Januari 2018 13 till: 41

    Bra artikel! Jag ser fram emot det detaljerade testet.

    För min del är jag lite kluven om jag skulle förbättra mig med något sådant. Jag har för närvarande en 8601 tums Philips 55 och den kan hålla 4K. Storleken på den visningsbara bilden av Xiaomi är naturligtvis inte diskutabel, eftersom den vinner utan tvekan. Det jag är mer intresserad av är skärpan i bilden, speciellt med 1080p-innehåll och en PlayStation 4 Pro som inte kan inbyggt 4K, men som ändå levererar bra skärpa.

    • Hans Peter

      28. Januari 2018 16 till: 53

      @Timo
      Du har förmodligen redan enheten, kan du rekommendera den? Jag skulle vilja ha honom som ersättare för min 75-tums Samsung LH 6470. Vad tycker du, lämplig för dagslys eller inte?

      LG

      • Timjan Administration

        28. Januari 2018 17 till: 18

        Hej Hanspeter, projektorn kom bara för några dagar sedan (var mer än 50 dagar på väg!) Och på grund av tidsbrist har jag inte riktigt kunnat prova den än. I slutet av nästa vecka ska jag dock åtminstone ha testat projektorn lite grann och kommer att kunna publicera en första delslut. Beroende på produkt brukar jag ta 2-4 veckor på mig att skriva testrapporten.

        • Hans Peter

          4. Februari 2018 11 till: 09

          Hej Timo!
          Kan du titta närmare på det?
          Inter beräkning? Lämplig för dagsljus? Ditt mellanresultat?
          Min TV-apparat är trasig och det är därför jag frågar, så jag kan beställa en.
          Tack

          Säljer du din kopia och hur mycket kostar du?

          • Timjan Administration

            4. Februari 2018 16 till: 39

            Hej Hanspeter, under tiden har jag kunnat leka med projektorn. Till dina frågor:
            1. Det finns ingen mellanbildsberäkning!

            2. Projektorn är endast villkorligt lämplig för dagsljus. Med en 130″ projektionsyta och inget direkt ljusinfall kan man ändå tala om en acceptabel och någorlunda ljus bild. Något mörkt, så att luckorna är öppna, är inget problem. På vilken typ av skärm och vilken yta ville du projicera?

            3. Delslut: Menynavigeringen är något klumpig eftersom du bara kan översätta 75% av kineserna. Men man vänjer sig väldigt snabbt. Smart TV-funktionen är en annan sak. Detta är främst riktat till den kinesiska användaren. Android-appar kan fortfarande installeras. Jag måste fortfarande testa vad som är möjligt med den.

            Jag gillar bilden i allmänhet ganska mycket. Skärpan, kontrasten och färgrymden är övertygande. Jag ska mäta ljusstyrkan snart. Jag har inte testat 3D-funktionen och ingångsfördröjningen i spel heller. Jag tar sedan upp punkterna i den slutliga testrapporten. Det jag verkligen gillade är högtalarsystemet. Inte tillräckligt för hemmabiofantaster förstås, men garanterat tillräckligt för genomsnittskonsumenten. En soundbar för 500 € med en subwoofer låter knappast bättre. Köprekommendation? Kan definitivt rekommenderas än så länge!

            Jag säljer inte mitt exemplar. Den nya Xiaomi ersätter min gamla Epson-projektor. 😉

          • Hans Peter

            5. Februari 2018 20 till: 51

            Hej Timo!

            Sammantaget låter det inte bra. Vid 5000 lumen borde mer vara möjligt än halvvägs persienner ...
            Jag tror att du hjälpte mig mycket, jag väntar hellre på LG HU80K.

            Och tack ????

  5. Lukas

    12. Februari 2018 14 till: 30

    hej tack för dina tester! Vi överväger att köpa delen till företaget - men vi fick höra att det inte finns någon "CE"-märkning på delen, så vi får inte använda den (i företagets miljö) - kan det bekräfta eller motbevisa det?

    thx

    • Timjan Administration

      12. Februari 2018 14 till: 35

      Hej Lukas, det kan jag bekräfta. Det finns bara ett CCC-märke.

  6. Frank

    12. Februari 2018 17 till: 41

    Hej Timo och tack för det skarpa testet! En ytterligare fråga. Kan jag spela UHD BD, Netflix 4K och andra med Xiaomi projektorn? Hälsningar från Franken

    • Timjan Administration

      12. Februari 2018 18 till: 13

      Hej Frank, ja det kan du. HDMI 2.0-anslutningarna är HDCP 2.2-kompatibla, 4K fungerar i uppskalning, men det finns ingen raminterpolation.

  7. Sven

    14. Februari 2018 12 till: 23

    Jag skulle vara intresserad,
    1. hur stor diagonalen är, om jag bara har ett skåp som är 40 cm djupt. Så från väggen till framkanten av bjälken har jag 40 cm.
    2. Var du tvungen att betala importskatt/tull vid beställning i Kina?

    Tack

    • Timjan Administration

      14. Februari 2018 20 till: 45

      Hej Sven, högst upp i uppdateringen har jag publicerat ett kalkylblad. På ett avstånd av 40 cm skulle du vara på en 130 "diagonal.
      Beroende på var du beställer läggs naturligtvis importtullar till. Många affärer erbjuder nu också "Leveransavgift betald", "Tyskland Express" eller efterföljande godkännande av uppgifterna. Denna projektor finns även här regelbundet med frakt från europeiska lager. Antalet bitar är mycket begränsat och delen är slut i lager efter 1-2 dagar. Jag försöker alltid att påpeka EU: s erbjudande så snart som möjligt, så snart det är tillgängligt igen med EU-frakt.

  8. SPiderJoe

    14. Februari 2018 20 till: 50

    God kväll Jag förstod det som att du inte kan använda projektorns smarta TV eftersom många kinesiska appar är installerade och det inte finns något som heter Google Play. Kunde du inte bara rota projektorn och installera Die Play Service som en sidoladdning? Åtminstone var det så det fungerade med min Mi TV Box 3, som nu till och med körs med Android TV Launcher!

    • Timjan Administration

      15. Februari 2018 10 till: 17

      Hej SPiderJoe, teoretiskt sett skulle det vara ganska möjligt att roaster Xiaomi projektorn. Den använda MIUI TV-modulen är ganska identisk med modulen för Mi TV 4 och för detta finns ett rotverktyg. Dessutom finns det ett universellt rotverktyg i kinesiska forum som roterar alla tidigare släppta Xiaomi hemunderhållningsprodukter. MEN: Problemet är att det för närvarande inte finns någon ROM att ladda ner. Om roten misslyckas skulle du helt förstöra systemet och projektorn skulle vara ganska meningslöst. Så snart det finns en ROM som kan strykas om det är en tegelsten, skulle jag vara villig att prova den med rotverktyget;).

  9. Andreas

    14. Februari 2018 20 till: 53

    Tack för testet.

    Jag har en fråga som ännu inte är löst. Kan enheten också användas ovanför?
    Tack för ditt svar.

    • Timjan Administration

      15. Februari 2018 10 till: 10

      Hej Andreas, bilden kan roteras 180° inom inställningarna, d.v.s. vändas upp och ner (vändläge). Du kan även projicera bilden spegelvänd (Mirror) och både kombinerad, dvs roterad och spegelvänd (Flip & Mirror).

  10. Jonathan Peiss

    17. Februari 2018 18 till: 00

    Vet någon om du kan ansluta en universell fjärrkontroll med projektorn?
    Jag skulle vilja ha min Bose-fjärrkontroll som allt i ett

    • Timjan Administration

      20. Februari 2018 22 till: 17

      Hej Jonathan, det borde fungera. CEC stöds.

      • Peter Krass

        13. Mars 2018 22 till: 09

        Jag har en Broadlink Pro med vilken jag kan styra alla mina trådlösa och infraröda fjärrkontroller via PC.
        Den stöder dock inte Bluetooth. Projektorn styrs dock via en Bluetooth-fjärrkontroll.
        Förstod inte exakt med CEC. De flesta universella fjärrkontroller skickar ja infraröd och ingen bluetooh, projektorn kan ändå drivas med en IR-fjärrkontroll i alla fall?

  11. Philipp

    18. Februari 2018 12 till: 52

    Hej Timo, tack för det mycket hjälpsamma testet. Kan du redan säga något om input lag när du spelar? Behöver inte vara ett exakt mått, ett känslomässigt uttalande skulle vara till hjälp för tillfället. Lg P.

    • Timjan Administration

      20. Februari 2018 22 till: 18

      Hej Philipp, jag ska försöka dagarna med ingången.

  12. ram

    18. Februari 2018 15 till: 53

    Bra test! Jag ser fram emot det sista provet. Det pirrar redan i fingrarna. För 1300 skulle jag slå det direkt. Vilka är de extra kostnaderna? Importera / mervärde?!

    • Timjan Administration

      20. Februari 2018 22 till: 20

      Hej Marco, för order från utländska länder utanför EU kommer från 22 € fortfarande 19% EUSt och från 150 € och beroende på vilken typ av varor som tillkommer en tariff. Beameren, men det finns ofta från EU-lageret. Så snart det finns nya erbjudanden från EU-lageret, lägger jag till ovanstående!

  13. marco

    23. Februari 2018 11 till: 15

    Hej,

    Nu finns det några lager idag. GW-4 GW-16 GW-5 GW-6
    Vad rekommenderas? Tänk på smällning idag. Tack LG

    • Timjan Administration

      23. Februari 2018 11 till: 25

      Hej Marco, tack för tipset. GW-4 är i Polen, GW-16 är i Spanien, GW-5 är i Tjeckien och GW-6 är i Frankrike. Erfarenheten har visat att GW-5 är det snabbaste lagret.

      • marco

        23. Februari 2018 11 till: 36

        Ok, tack för snabb feedback. Jag tvekar fortfarande mellan Xiaomi eller en Benq w1700. Xiaomi har de bättre applikationsalternativen på grund av det korta avståndet. Laser är inte heller att förakta. Jag är bara rädd att paketet ska dö på vägen – eller att det tillkommer otransparenta merkostnader. Dessutom måste delen kunna användas av min fru 🙂 Den behöver väl inte plågas av en djup Kinameny när en källa är ansluten?

        • Timjan Administration

          23. Februari 2018 11 till: 44

          BenQ W1700 är säkert också ett bra val. Ytterligare kostnader (EUSt eller tullar) uppstår inte om du beställer från ett EU-lager. En fraktrisk finns alltid. Därför definitivt betala via PayPal. Om något går fel får du tillbaka pengarna tillbaka till 99%. Beamerens funktion är i stort sett oproblematisk. Källvalet visas strax efter starten (se skärmdump ovan). Annars kan det också ställas in att en källa väljs automatiskt med start. Dessutom stöds CEC.

          • marco

            23. Februari 2018 11 till: 52

            OK tack. Så projektorn har din välsignelse - jag läste av all information 🙂
            En sista punkt. Du har erfarenhet av 4k uppskalning. Spolas 3.840 x 2.160 faktiskt ut? Betydande förbättring av kvalificeringen? Tack för snabb återkoppling.

          • Timjan Administration

            23. Februari 2018 13 till: 28

            Ja, så fort du aktiverar HDMI 2.0 kan du uppskala till 3.840 x 2.160 @ 60. Det kommer dock inte att göra så mycket eftersom projektorn bara har en inbyggd upplösning på Full HD och inte heller använder pixelskiftning. Att 4K-uppspelningsmaterial i slutändan ser bättre ut beror mer på den högre bithastigheten och chroma subsamplingen. Du kommer att se skillnad, särskilt när du streamar.

          • marco

            27. Februari 2018 12 till: 16

            Tyvärr, hur menar du HDMI 2.0-aktiveringen? Jag tror att enheten bara kan 3.840 x 2.160 @ 30 vid 4k-utdata ?! För mig ska en Ps4 Pro vara ansluten. Delen kan verkligen ingen inbyggd 4k. men jag skulle vilja få reda på om det representerar en förbättring, till exempel till Benqw1070 FullHD. Tack

          • Timjan Administration

            28. Februari 2018 12 till: 52

            Det finns ett dedikerat HDMI 2.0-läge som aktiveras via inställningarna. Då kan du ställa upp spelarens upplösning till 4K @ 60Hz. Du kommer inte se någon förbättring i uppskalning. Men om du spelar en UHD Blu-Ray kommer du att bli whrsl. se en liten skillnad. Det beror på respektive uppspelningsmaterial (bithastighet för ångning, chroma-subsampling etc.).

  14. Frankie

    27. Februari 2018 10 till: 59

    Hej,
    Cool del. Men den kan också användas till "vanlig" tv. Är en tuner inbyggd? Om inte, vilka alternativ har du?

    • Timjan Administration

      27. Februari 2018 11 till: 11

      Hej Frankie, nej, projektorn har inte integrerad en tuner. Men du kan ansluta en mottagare via HDMI.

  15. Vladimir

    2. Mars 2018 09 till: 41

    Hej, är det möjligt att använda Amazon Prime, installera det, logga in, jag kommer på valtsidan och sedan ingenting, samma med Google Play (bara installera), annars mycket bra projektor, särskilt med grå skärm och med tipset: fokusera på 0.

    • Timjan Administration

      3. Mars 2018 11 till: 03

      Hej Vladimir, nej, Amazon Video fungerar inte på MIUI TV. Du kan dock ansluta en extern TV/streamingbox (Chromecast, FireTV etc.) och använda den för att spela Amazon Prime. HDMI 2.0 och HDCP 2.2 stöds.

  16. Andreas

    3. Mars 2018 10 till: 53

    Hej, var fick du informationen om att projektorn kommer att säljas för € 2018 i Europa från sommaren 1300?

    Det vore såklart jättebra för då skulle du givetvis ha följande fördelar.

    2 års garanti
    billigare pris
    ren Android-meny på tyska
    EU-kontakt
    Bättre kundservice

    Ditt uttalande är det enda som hindrar mig från att köpa från Kina (EU Wahrenlager).

    Med vänlig hälsning
    Andreas

    • Timjan Administration

      3. Mars 2018 10 till: 59

      Hej Andreas, Xiaomi hade beamer på MWC (Mobile World Congress). Där presenterades projektorn redan med Android TV och det fanns tips för en start på sommaren 2018. Priset på 1300 € kan vara realistiskt, men jag börjar snarare från 1500 € +. Beamer säljs först i de spanska Mi-butikerna och eventuellt på Amazon.

  17. Andreas

    3. Mars 2018 11 till: 36

    Tack för det snabba svaret.
    Vill du vänta eller slå nu?
    Ser du fördelarna med den europeiska versionen som jag eller har jag ett fel i det?
    Har du en likvärdig UST-projektor från Tyskland som du kan rekommendera till mig?

    Tack på förhand

    • Timjan Administration

      3. Mars 2018 12 till: 12

      Svår. Att hantera garantin genom en återförsäljare baserad i EU är naturligtvis enklare, men många kinesiska butiker erbjuder att skicka tillbaka den defekta enheten till en EU-adress (det är bäst att fråga kundtjänst!).

      Fördelarna är rent Android TV. Men behöver du ens den extra TV-boxfunktionen? Själv använder jag alltid mina enheter med en egen streaming/TV-box (t.ex. FireTV). Annars är menynavigeringen på engelska (med patch).

      Du behöver inte oroa dig för kontakten. Du kan ansluta projektorn med en vanlig strömkontakt. Jag tror att priset blir lägre, som jag sa (se andra Xiaomi-produkter som redan officiellt erbjuds i EU). För tillfället är det fortfarande mycket vagt med frisläppandet på sommaren. Uttalandet kom in från en lokal anställd.

  18. Andreas

    3. Mars 2018 13 till: 20

    Ok
    Jag skulle vilja para ihop projektorn med min iPhone, helst trådlöst och med SKY Go-appen.
    Är detta möjligt utan problem?
    Om så är fallet, skulle Androit-tv vara försumbar.

    Vad tycker du om de angivna 5000 lumen?
    Ren marknadsföring eller avser informationen laserns uteffekt?
    Du skriver att du mätt 1035 lumens.
    Hur jämför du med andra UST-projektorer?
    Är han bättre eller bara likvärdig?

    Tack så mycket
    Andreas

    • Timjan Administration

      4. Mars 2018 11 till: 47

      Hej Andreas, jag vet inte om Sky Go. möjligen Appen kan installeras som en sidladdare. Alternativt, enligt rapporter i nätverket, är Sky Go också tillgängligt som ett Kodi-plugin. Kodi Jag försöker för närvarande att köra på MIUI TV för att köra.

      De specificerade 5000 lumen tillhandahålls av ljuskällan (teoretiskt). De 1035 lumen kommer till slut på skärmen. Jämfört med andra projektorer, särskilt LG HF85JG, är den projicerade bilden av Xiaomi-projektorn lite ljusare.

  19. ThomasMagmar

    7. Mars 2018 14 till: 58

    Hej,
    Jag skulle vilja hänga projektorn upp och ner i taket och sedan använda lådskenor för att styra projektionsstorleken.

    Kan någon berätta för mig gängstorlekarna och avståndet mellan de 4 hålen på botten?

    Vll har också ett bättre alternativ för det

    • Timjan Administration

      7. Mars 2018 15 till: 38

      Hej Thomas, avstånden är 23.5 cm och 13.5 cm, trådarna är M4.

  20. tim

    9. Mars 2018 09 till: 57

    Hej,
    hur upprättade du kopplingen mellan projektorn och ett 3D-DLP slutarglasögon?
    Hälsningar

    • Timjan Administration

      9. Mars 2018 12 till: 12

      Hej Tim, du behöver bara slå på glasögonen och välja lämpligt format (SBS-H / TAB / FP) via projektorns displaymeny under uppspelning.

    • Andreas

      29. April 2018 12 till: 19

      Jag brottas med samma problem just nu. Jag har fortfarande två Toshiba FPT-AG02G-glasögon från min TV, som inte ansluts automatiskt. Även när jag går till Inställningar> Enheter> 3D dyker ett "Vänligen vänta", en lång väntan och sedan kastas du ut ur appen Inställningar ...

      Är det på grund av min enhet eller är glasögonen inte bara lämpliga?

      • Timjan Administration

        29. April 2018 12 till: 45

        Hej Andreas, jag behöver inte ansluta mina 3D-glasögon via inställningarna. Anslutningen görs av sig själv så snart jag väljer respektive 3D-läge (SBS-H / TAB / FP). Jag känner inte särskilt Toshibas glasögon. Jag har provat det med två billiga Andoer G15 och Acer 3D DLP glasögon och det fungerade bra.

  21. Thomas

    14. Mars 2018 20 till: 57

    Hej Timo,
    Tack för det detaljerade testet.
    Egentligen ville jag ha en 4K-projektor för PC-spel, eftersom synfältet är betydligt större för skyttar eller racing.
    Hur beter sig detta exakt med 4k-bilder?
    Har jag samma synfält som med native 4k, bara i 1080p?
    Sry, jag förstod inte riktigt ...

    • Timjan Administration

      15. Mars 2018 18 till: 44

      Hej Thomas, Din spelare skickar i detta fall en 4K-signal till projektorn, som också accepterar detta, men slutligen endast i 1920 x 1080-utgångar. Jämförbart skulle det vara t.ex. med en datorskärm, som bara löser upp i FHD men fortfarande kan visa 4K UHD-videor. Fördelarna är bara möjliga med möjlighet till UHD-material och 4K Steams, vilket ser bättre ut med en högre bitrate och chroma subsampling. Men du kommer inte att kunna projekta mer än 1920 x 1080 pixlar på skärmen.

      Enligt min mening är Xiaomi-projektorn olämplig att använda som spelprojektor. Ingångsfördröjningen är mer än 65 ms. Beroende på vad du spelar kommer du att märka förseningen.

  22. Hasipapa

    28. Mars 2018 12 till: 17

    Hallå. Efter de fantastiska kommentarerna och förklaringarna på den här sidan kom jag nästan till slutsatsen att jag skulle köpa en av dessa sötsaker. Jag har bara två förfrågningar. Är det möjligt att namnge bredden och höjden vid 150 ″, så att jag kan bygga en skärm, och finns det en möjlighet att mata ut en lista med en förklaring av de enskilda kinesiska tecknen i menyn med den tyska översättningen, så att man också kan utan Uppdatering kan skimra genom menyn. Tack till alla och god påsk önskar Hasipapa

    • Hasipapa

      29. Mars 2018 01 till: 03

      Hej, hej.
      Jag beräknade min första fråga själv.
      60 ″ 132 x 75 cm
      70 ″ 154 x 88 cm
      80 ″ 176 x 100 cm
      90 ″ 198 x 112 cm
      100 ″ 220 x 125 cm
      110 ″ 240 x 137 cm
      120 ″ 264 x 150 cm
      130 ″ 286 x 162 cm
      140 ″ 308 x 175 cm
      150 ″ 332 x 187 cm

      Dessa är de ungefärliga skärmstorlekarna. Jag hoppas att det hjälper andra också.
      Men jag kan inte göra det med kinesiska, så jag behöver hjälp.
      Glad påsk.

      • Timjan Administration

        29. Mars 2018 10 till: 23

        Hej Hasipapa, förlåt för sent svar. En översättning av de enskilda menyalternativen skulle säkert vara en fördel. Jag ska jobba med en översättning till påsk.

        • Hasipapa

          29. Mars 2018 11 till: 54

          Hei Timo.
          Tack för din snabba svar. Översättningen är inte så brådskande. Men tack för det.
          Jag måste förhandla med min säljare först. Det kan ta ett tag.
          Så. Och nu önskar jag dig en lycklig påsk.
          Hälsningar från Norge från
          Hasipapa

          • ThomasMagmar

            5. April 2018 12 till: 32

            Här i videon översätts de enskilda termerna till engelska. Översättningen till tyska skulle då inte längre orsaka problem.

            youtube.com/watch?v=D5Xqws6cWXU

          • Hasipapa

            5. April 2018 21 till: 42

            Hej Thomas.
            Tack för svaret, men med engelska talat är jag på loggerheads.
            AAAAber. Längst ner på den här länken finns en länk för att ladda ner språkappen på engelska och en sekvens av bilder för att installera den. Och jag kan förstå det. Det är också en bra hjälp, kanske vi har tur och de kinesiska programmerarna har ett hjärta för utlänningar och ger ut en internationell språkapp att installera. Förresten. Jag borde få det nya smycket nästa vecka. Jag tror att det här kommer att bli bra. Jag har fortfarande en dum fråga. Jag kalibrerade min ålder 60 ″ via Youtube efter två år. Och resultatet blev otroligt bättre. Har du någonsin provat något? Så tack igen tills nästa gång.
            Hälsning Rainer

          • Timjan Administration

            5. April 2018 21 till: 49

            Hej Hasipapa, jag antar att du vill kalibrera enligt Rec. 709. Som standard är blått starkt framhävt (se mätdata ovan). I läget "Cinema" + färgprofil "Warm" uppnår du redan bra resultat. Imorgon ska jag ge dig min färgprofil, kalibrerad med kolorimetern.

          • ThomasMagmar

            6. April 2018 10 till: 41

            Jag kommer bara få min projektor om 1 till 2 veckor. I olika forum har jag dock läst att det inte finns någon "generellt perfekt" inställning för kontrastvärden, färger etc. då det finns många olika faktorer som ljusstyrka i rummet, typ av skärm...
            Du är välkommen att använda en föreslagen inställning 1:1, men rekommenderar att du investerar lite tid själv och leker. För varje person har olika uppfattningar.

            Projektorn kommer att lanseras på den europeiska marknaden under sommaren. Presenterades redan vid MWC 2018 i Barcelona. Det finns sedan ett globalt Rom på flera språk och tänk att du sedan kan överföra detta Rom till projektorerna från Kina.

          • Hasipapa

            6. April 2018 18 till: 40

            Tack till er båda. Jag använde min ersättnings projektor HDP 1590. Det fungerar med 2500 Lumen. Om du kasta 5000 Lumen på den andra med den andra, hur känslan är så platt. Två gånger så ljus eller till och med fyra gånger eller hur är det då? Bara frågade.
            Ha en trevlig helg
            Rainer

          • Peter Krass

            6. April 2018 21 till: 27

            Projektorn har vid ljuskällan 5000 lumens, på skärmen (Leinwanmd), men det finns bara 1 / 3 därav (1666 lumen). Ljusstyrkan är dock mycket hög i alla tester. Även i dagsljus (ingen direkt strålning på skärmen) är bilden fortfarande klart synlig,

  23. niko

    7. April 2018 09 till: 01

    Hej Timo,
    Ursäkta frågan, är den fullständiga bedömningen av projektorn klar? Eller kommer något annat?
    Hur långt bort från skärmen måste jag enligt din åsikt sitta för att kunna se en film i HD-kvalitet på en 100 tums yta? Kan det vara så att storleken på bilden är för grovpixlad på grund av bristen på 4K-upplösning?

    VG
    niko

    • Timjan Administration

      7. April 2018 10 till: 07

      Hej Niko, toppen av den gröna lådan är den punktliknande översynen till projektorn. Självklart ska jag formulera det snart. För fullständigt formulerade testrapporter tar jag vanligtvis flera veckor (ibland till och med månader) för att täcka alla områden och för att se hur enheten slår i vardagen på lång sikt.

      Angående sätesavståndet: Du kan inte generellt säga var det perfekta sätesavståndet är. Det beror framför allt på tittaren. Vid 100 tum skulle jag dock personligen rekommendera ett avstånd på 3.00 - 3.50 meter. Jag projicerar på något över 130 ″, med en sitthöjd på 5.20 meter. Du kan bara se pixelrutnätet när du står direkt framför skärmen.

      • niko

        7. April 2018 11 till: 33

        Tack för det snabba svaret! Jag ser fram emot din slutrapport!

  24. jack

    20. April 2018 17 till: 07

    Hej ... Är det möjligt att justera bildstorleken kontinuerligt?

    • Hasipapa

      22. April 2018 12 till: 27

      Hej hej.
      Jag har haft min Xiaomi-projektor sedan i torsdags och tre saker sticker ut när jag startar den. För det första är fläkten högt, men märks bara i väldigt tysta scener och för det andra är bilden fantastisk. För det tredje finns det en kvalitetsförlust bland privata programföretag med deras låga bildupplösningar. Bilden kan givetvis justeras kontinuerligt från 55″ -150″. Hela bilden reser sig från 10 cm till 49 cm från golvet. Så du måste ha tillräckligt med takhöjd. Efter tre dagars testning hittade jag en inställning för mig själv så här: Ljusstyrka: 62, Kontrast 29, Mättnad 39, Skärpa 60, Hue 53, Colors Standard. Jag är alltid tillgänglig för förbättringar. En skärm eller en slät vit vägg är grunden för att njuta av en film. Övergången från kinesiska till engelska gick utan problem på grund av den stora mängd hjälp som fanns på Internet. SPEL: Hittills har jag bara spelat "Sniper Elite 4" och skillnaden mellan en 60 "plasma och en 150" projektor är extrem. Dagscenerna är tydliga och nattspelen är kontrastrika. Upplösningen är förstklassig, vid 150 ″ kan du se mycket mer. idag lägger jag fortfarande till GTA 5 och FarCry 5 till PS4. Jag laddade ner flera avslappningsfilmer från Youtube och spelade upp dem. Från Karibien med vatten över sand, sol och palmer eller höstskogar med en flod till nattbilden med fullmåne och vågor är häftigt. JAG ÄR GLAD. Eftersom mitt vardagsrum ligger på södra sidan måste jag använda Rollows under dagen i solen. Så det finns inga kompromisser i dagsljus, på kvällen med en golvlampa kan du inte klaga, eftersom bilden förblir klar, utan extra ljus blir bilden strålande. Projektorn har för övrigt en enorm fördel. På grund av bristen på bakgrundsljus från platta skärmar är ögonen inte konstant ansträngda. För att surfa snabbare på Internet installerade jag ett enkelt Bluetooth-tangentbord. Gick bra. Så nu behöver jag din hjälp. Eftersom projektorn körs med Android behöver du även APP. Tyvärr körs inte Youtube-appen på detta system. Vem har ett alternativ? Och jag skulle bli glad över en webbläsare som även spelar Youtube i helskärm och full upplösning. Daaanke. Så det var mina första intryck. Och jag gillar redan verkligen min projektor. Och ytterligare en fördel. Eftersom jag har projektorn med duk så har jag kommit in i mitt vardagsrum och jag ser ingen svart låda. Bara det är en anledning till denna projektor. Så det är det från mig för nu. Jag är glad över andra upplevelser. Hälsningar från Norge från Hasipapa

      • Hasipapa

        24. April 2018 18 till: 44

        Hello. Jag hittade en ersättning för Youtubeapp. OGYOUTUBE-v4.2. Om du måste installera det installerar du också MicroG-for-OGYT-v2.0. sol Nu saknar jag fortfarande en exelenter Browser. Många tack och hälsningar från Norge

        • Timjan Administration

          24. April 2018 20 till: 03

          Hej Hasipapa, tack så mycket för ditt omdöme. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med apparna eftersom jag bytte helt från projektorns MIUI TV till en extern mediaspelare (Nvidia Shield). Det du kan prova är att installera appen "Aptoide TV". Detta är i grunden en kombination av appbutiken och SmartTV-gränssnittet. Du kan använda den för att enkelt installera och prova appar.

          • Hasipapa

            25. April 2018 17 till: 24

            Hej Timo. Tack.
            Jag vill göra en jämförelsevideo mellan Philips HDP 1590 och Xiaomi mi Laser senare. Annars ser jag fram emot fotbolls-VM.
            Hälsningar till alla.

  25. Daniel

    7. Maj 2018 15 till: 34

    Finns det något nytt om den europeiska versionen med Android TV? Är det troligt att det kommer att finnas en separat ROM för att blinka existerande enheter separat?

    • Karim

      4. Juni 2018 13 till: 53

      Moin, det skulle också intressera mig! Tyvärr spottar Goole ingenting ut ...

      • Timjan Administration

        4. Juni 2018 21 till: 20

        Hej, hittills finns det ingen ny information.

        • Nikolaos Vasiliadis

          5. Juni 2018 11 till: 48

          synd

  26. Daniel

    10. Juni 2018 23 till: 19

    Har projektorn några hårdvaruknappar, eller behöver jag alltid fjärrkontrollen? Hur ser det ut om jag vill använda den som en ren uppspelningsenhet? Markerar jag alltid på MIUTV-ytan, eller kommer han ihåg den sista källan och ger den tillbaka när den slås på?

  27. Daniel

    20. Juni 2018 22 till: 21

    Tja, då svarar jag bara på mina frågor.

    Projektorn har inga hårdvaruknappar. Men: Apple TB ansluten via ARC HDMI och du behöver inte längre originalfjärrkontrollen. Apple på = projektorn på, stäng av Apple TV, projektorn stängs av. Hammare.

    Du behöver bara fjärrkontrollen för att ändra ingången.

    • Nikolaos Vasiliadis

      21. Juni 2018 14 till: 50

      bra tack!
      Kan du rekommendera den som TV-ersättning? Mest av allt känner jag på grund av fläkten ...

      • Herr lehmann

        29. Juni 2018 21 till: 45

        Fläktarna är definitivt för högljudda. Det är dock ett ganska behagligt ljud. Stör endast i tysta scener.
        Jag sitter om 3m bort från projektorn.

        • niko

          30. Juni 2018 11 till: 57

          Tack

  28. Totti

    5. Juli 2018 10 till: 21

    Hej,

    Var kommer din information ifrån med den internationella versionen och Android TV? På den globala sidan finns inte enheten listad alls och förutom här kan jag inte hitta någon information om att det ska finnas en internationell version.

  29. Tayfun

    6. Juli 2018 10 till: 38

    Hej timo

    länk till Weman One Pro fungerar inte .. Kan du snälla ta en titt?

    • Timjan Administration

      6. Juli 2018 10 till: 57

      Hej Tayfun, tack för tipset. Är fast.

    • Hasipapa

      7. Juli 2018 15 till: 37

      Hej alla.
      Enligt den senaste informationen har Xiaomi lanserat en ny 7000 lum projektor.
      För tillfället ska den bara finnas i svart. Men är inte säker. Anslutningarna är desamma och bildinställningarna är desamma. Det blir "bara" lättare. Definitivt märkbar i dagtid området.
      Ha kul.
      Förresten. Jag har sett 5000-modellen i nästan två månader nu och sport är bara fantastisk. Storleksmässigt är kvalitetsskillnaden mellan privat-tv (banding) via HD-West (fläckar på stora ansikten) till ARTE eller Sevus-HD enorm. På tysk tv är skillnaderna mellan billiga produktioner från ARD och ZDF och filmer från Amerika lika olika. Men att spela (jag med PS4) är ett nöje. Förresten. Det är en laserprojektor. Om duken rör sig med en vanlig projektor blir områden suddiga, med en laserprojektor ändras bara perspektivet. Bilderna är alltid skarpa. Så jag hoppas att jag har hjälpt till lite med beslutsprocessen. nästa svar i två veckor.
      Bei och Hadde

      • Timjan Administration

        7. Juli 2018 16 till: 50

        Hej Hasipapa, den "nya" modellen är Xiaomi Wemax One. Wemax är också tillverkaren av själva Xiaomi-projektorn. Därför samma design. Wemax One använder identisk hårdvara. Naturligtvis når detta inte 7000 lumen. Ljusflödet som kommer till skärmen är bara något högre än för Xiaomi-projektorn. Enligt kinesiska teknikwebbplatser beror detta på att Wemax One använder samma men högre kvalitet laserdioder.

        • gmc083

          26. Augusti 2018 20 till: 28

          Här är LÖSNINGEN FÖR 3D-REPRESENTATIONEN AV BEAMER, eftersom frågan har kommit upp flera gånger, har också sysselsatt mig länge och tyvärr svarade Timo inte tillräckligt detaljerat. Efter att 3D-filmen har startat och redan kastats från projektorn till duken måste du trycka på knappen "Meny" på fjärrkontrollen. Det här är knappen längst till höger med de tre raderna ovanpå varandra. En valmeny visas sedan över den aktuella filmen. Där väljer du visningsparametrarna och du kan sedan välja bland annat 3D-läget (SBS-H / TAB / FP). 3D-funktionen är avmarkerad som standard. Gör nu rätt val och njut av filmen i 3D (glasögonen måste naturligtvis aktiveras i förväg)!

  30. Hellmann

    14. September 2018 08 till: 38

    Hej,

    Jag hittar inte riktigt information om storlekarna. Eftersom jag är begränsad till 76 "skulle jag vilja veta om du får det så nära väggen! Finns det redan erfarenhet?

    Hälsningar

    • Nikolaos Vasiliadis

      22. September 2018 21 till: 26

      Projektorn, som jag förstår det, kan projicera minst 80 tum.
      Italien är redan tillgängligt för att köpa internationell version Android-gränssnitt, jag funderar på att beställa där. Har du köpt den än?

    • Timjan Administration

      24. September 2018 18 till: 20

      Hej Hellmann, det fungerar. Om jag sätter projektorn nära skärmen får jag en diagonal på cirka 60 tum.

  31. Nikolaos Vasiliadis

    22. September 2018 20 till: 40

    Hej Timo,

    Du skriver att för en 100 tums duk är höjden 35.
    Hur mäts avståndet, överkant på projektor eller underkant eller skänk?
    Tack på förhand

    • Timjan Administration

      24. September 2018 18 till: 22

      Hej Nikolas, höjden mäts direkt från stativet.

      • Niko

        24. September 2018 19 till: 10

        Hej Timo, tack!
        Kan du berätta för mig om fläkten kan höras i det vanliga vardagsrummet när du tittar på film? Jag är orolig för om det är för högt och irriterande i längden om vi ska byta ut TV:n mot projektorn.

        • Timjan Administration

          24. September 2018 20 till: 13

          Du kommer att höra fläkten. Men det gäller för de flesta projektorer. Beroende på temperaturen växlar den med olika hastigheter eller högt / tyst. Du kan faktiskt vänja sig på det bra. Personligen slår det mig bara när det gäller särskilt tysta filmscener.

  32. niko

    29. September 2018 18 till: 37

    Hej Timo,
    har projektorn olika miljö / ljuslägen? Till exempel, med LG Allegro 3 ljuslägen är tillgängliga för att spara energi. Den positiva bieffekten är att fläkten också är mycket tystare om 26 dB. Har Xiaomi en sådan funktion att tyvärr få fläkten? Tack på förhand.
    PS: Det är synd att du inte kan testa projektorn live någonstans, det skulle göra ett köpbeslut lättare

    • Timjan Administration

      30. September 2018 15 till: 39

      Hej Niko, något som ett ECO-läge, det finns det inte. möjligen Men det är möjligt att ersätta fläktarna senare. I något forum diskuterades ämnet.

      • niko

        30. September 2018 16 till: 17

        Hej Timo, tack för det snabba svaret

  33. Karim

    19. November 2018 22 till: 44

    Hej,

    finns det några intressanta kuponger tillgängliga?

  34. Jerry

    3. Februari 2019 13 till: 19

    Hej Timo ...

    Har min projektor stängts av automatiskt efter cirka 5-10 minuter under en tid?
    Har du en idé om vad det kan vara eller var jag kan ändra det?

    • adele

      31. Maj 2019 23 till: 02

      Jag skulle också vilja veta det, har samma problem

      • Oli

        29. December 2021 08 till: 14

        ... problemet uppstår hos mig nu (slutet av 2021). Innan du stänger av visas ett fält med kinesiska tecken kort. Apparaten kan sedan slås på igen direkt och den går sedan igenom utan ytterligare avstängningar.
        Aning?

        • Timjan Administration

          29. December 2021 10 till: 51

          Hej Oli, rotade du av misstag projektorn eller installerade ProjecTivy Tools?

  35. MXH

    24. Mars 2019 00 till: 42

    Hej, skulle du vilja ställa upp projektorn ute under min carport med bärbar duk, är projektorn avsedd för detta eller ska du klara dig utan en kortdistansprojektor?

  36. adele

    31. Maj 2019 23 till: 07

    Nej 3D efter mjukvaruuppdateringsversion 2.0.297.7.
    Projektorn har uppdaterats till den här versionen, eftersom menyalternativet 3D är borta
    är det någon som har någon aning om var man kan hitta menyn nu?

    adele

  37. Alex

    24. September 2019 17 till: 05

    Tack för den informativa artikeln. Jag ska precis orientera mig. Jag tog med mig följande:
    Mjjgyy01fm Första kinesiska modellen med MIUI
    MJJGYY02FM Första europeiska modellen med Android 8
    MJJGTYDS01FM Andra modell 4K men igen MIUI? Eller finns det också 2-varianter här?
    Tack för hjälp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * markeras.

översikt
tillverkare

Xiaomi

Modell

Xiaomi Mi Laser Projector

specifikationer

 Allmänna 
Typ: DLP
Chip: 0.47 "DMD 1080p

Ljuskälla teknik: ALPD 3.0
Ljusstyrka: 5000 Lumens
Ljusstyrka enhetlighet JBMA> 80%
Färgutrymme: NTSC 80% ~ 85%
Center Kontrast 2500: 1 ~ 3500: 1

Upplösning: 1920 x 1080 pixlar
Bildformat: 16: 9 (4: 3)
Projiceringsstorlek: ~ 150 "
Projiceringsförhållande: 0.233: 1
Kontrastförhållande: 3000: 1

 anslutningar 
3x HDMI 2.0 (1x ARC)
1x 3.5mm-uttag (ljudutgång)
1x AV
1x USB Type-A 2.0-uttag
1x USB Type-A 3.0-uttag
1x S / PDIF
1x RJ45

 andra 
Högtalare: 2x Full Range - 2x Tweeter
Ljud: DOLBY, DTS
Smart TV: MIUI TV
3D-stöd: Ja

Lampans livslängd:> 25.000 timmar
Strömförbrukning: 250W / 0.5W (standby)
Storlek: 410 × 291 × 88 mm
Vikt: kg 7

reklam

Banggood adventskalender sidofält