Anslut dig till vårt nätverk!

Hej vad letar du efter?

HONOR Magic 4 Pro Review Header

HONOR Magic 4 Pro Review – Nu med Android 13!

Uppdaterad av Timo Altmeyer den 27 april 2024

Efter en lång period av abstinens har HONOR Magic 4 Pro äntligen tagit sig ut på den europeiska marknaden igen som en avancerad smartphone från den kinesiska tillverkaren. Med ett överdådigt kamerasystem, en knivskarp 120Hz LTPO OLED-skärm och 100W trådlös snabbladdning vill HONOR lämna konkurrenterna bakom sig.

I vårt test kommer vi att visa dig var styrkorna och svagheterna med HONOR Magic 4 Pro ligger.

9
Vårt betyg
989 € amazon
Kontrollera priser

 Nyhetsuppdatering (13 april 2023) 

HONOR började leverera Global Stable-versionen av Magic OS 7.1 för HONOR Magic 4 Pro för drygt en vecka sedan. Utöver Android 13 innehåller uppdateringen även några nya funktioner och höjer Android-säkerhetspatchen till nivån mars 2023.

Enligt förändringsrapporten har AI-tjänsterna förbättrats. En ny funktion är en spelhanterare som optimerar systemresurser i spel. Med HONOR Health har kopplingen till HONOR wearables blivit visuellt fräschad.

Inom området för dataskydd och säkerhet har lösenordshanteraren förbättrats när det gäller datamolnsynkronisering. Slutligen finns det några tillgänglighetsförbättringar som påverkar HONOR Font och Galleriet.

 Nyhetsuppdatering (02 mars 2023) 

HONOR har börjat distribuera betaversionen av Android 13-baserade Magic OS 7 till testare i tid.

Betauppdateringen distribueras för närvarande endast till enheter med modellnumret LGE-NX9.

 Nyhetsuppdatering (20 februari 2023) 

HONOR Magic 4 Pro (Global) är klar för Magic OS 7. Alla som vill testa det nya operativsystemet Android 13 kan nu ansöka om testet via My HONOR-appen.

 Sista ansökningsdag är den 28 februari 2023. Lanseringen av betauppdateringen är planerad att starta den 02 mars.

 Nyhetsuppdatering (24 augusti 2022) 

HONOR är Genshin Impacts exklusiva smartphonesponsor. Spelfans kan till fullo njuta av den nya 3.0-uppdateringen på den kraftfulla hårdvaran i HONOR Magic 4 Pro.

Om du vill få en uppfattning om smartphonen och uppdatera 3.0 kan du prova båda i HoYoverse Experience Zone på Gamescom 2022.

HONOR Magic 4 Pro: design och finish

Designen på HONOR Magic 4 Pro skapar mycket konversation, vilket jag fick uppleva en mysig kväll bland vänner. "Eye of the Muse", som HONOR kallar det pompösa kamerasystemet på baksidan, passar inte allas smak. I den "cyan" husfärgen sticker den cirkulära kameramodulen ut i kontrast till den blågröna tonen.

Speciellt de som föredrar det enkelt kommer att finna det extravaganta utseendet på HONOR Magic 4 Pro mindre tilltalande. Å andra sidan finns det också många röster som hyllar kamerabacken just på grund av dess linsliknande estetik. Design är bara en smaksak! 

HONOR Magic 4 Pro Baksidesdesign i cyan

Chic spegeleffekt, men också benägen för fingeravtryck.

Förutom utseendet har kamerabacken en praktisk användning. Eftersom kameramodulen var placerad i mitten ligger smarttelefonen ganska stabilt på baksidan utan att irriterande gunga fram och tillbaka när man skriver. Smartphones med en kameramodul placerad på sidan uppnår sällan detta.

Förutom färgen "Cyan" finns HONOR Magic 4 Pro även i den enklare "Black". Färgerna "Vit", "Guld" och "Orange" som finns i andra länder har ännu inte kommit till oss. Framsidan och baksidan av smartphonen är gjorda av aluminiumsilikatglas, som är mycket motståndskraftigt mot brott och repor.

HONOR offentliggör inte vilken produktion glaset kommer ifrån. Den vanligaste tillverkaren är Corning med sitt Gorilla Glass. Eftersom varumärket inte nämns kan det antas att en annan tillverkare än Corning valts.

HONOR Magic 4 Pro toppfodral med mikrofon och IR-blaster

Högtalaren är i mitten, en mikrofon och IR-blastern till höger.

Det finns en ram av metallhus mellan "aluminatsilikatglassandwichen". Trots att den är 9,15 mm tjock verkar smarttelefonen på 215 g behagligt smal. Anledningen till detta är de böjda kanterna på fram- och baksidan, som nästan smälter samman med metallramen och i kombination ger en extremt behaglig känsla. Övergångarna mellan lagren märks knappt alls.

HONOR Magic 4 Pro har förresten en IP68-certifiering. Skyddsklassen definierar att smarttelefonen är dammtät men också helt vattentät.

HONOR Magic 4 Pro ram

En metallram av hög kvalitet.

Alla kontrollknappar sitter på höger sida och är lätta att nå där. Dual SIM-kortplatsen finns längst ner, bredvid USB-C-uttaget (3.1) i mitten och mikrofonen bredvid. Det finns plats för två Nano SIM-kort i SIM-facket. Det går inte att utöka minnet med ett microSD-kort.

HONOR Magic 4 Pro bottenfodral med USB-C-högtalare och SIM-kortplats

En högtalarutgång till vänster, USB-C i mitten, sedan en mikrofon och till sist SIM-kortplatsen

Högtalarutgångarna är placerade i toppen och botten. Ytterligare en mikrofon och en infraröd sändare pryder den övre ramdelen, med vilken HONOR Magic 4 Pro kan användas som fjärrkontroll för TV-enheter. Lämplig app för detta är redan förinstallerad.

HONOR Magic 4 Pro: Skärm

Den första hårdvaruhöjdpunkten i HONOR Magic 4 Pro är skärmen. Vi har här att göra med en 120 Hz LTPO-OLED-panel som fungerar med 10-bitars färgdjup, har en (ovanlig) upplösning på 2848 x 1312 pixlar och även stöder ett flertal funktioner som HDR10+, MEMC och 1920 Hz PWM-dimning.

HONOR Magic 4 Pro Curved Display

6,81"-skärmen på HONOR Magic 4 Pro är nästan kantlös.

Skärmuppdateringsfrekvens

Men en efter en. Genom att använda en LTPO-bakpanel kan HONOR Magic 4 Pro dynamiskt justera skärmens uppdateringsfrekvens mellan 1 Hz och 120 Hz. Hur smarttelefonen beter sig kan bestämmas i inställningarna. Det finns totalt 4 lägen att välja mellan. Förutom Standard (60 Hz), Medium (90 Hz) och High (120 Hz) finns ett dynamiskt läge (1 Hz - 120 Hz), varefter smarttelefonen automatiskt ställer in skärmens uppdateringsfrekvens.

När det gäller HONOR Magic 4 Pro behöver det dynamiska läget fortfarande finjusteras. I många appar och även inom användargränssnittet väljer smarttelefonen en skärmuppdateringsfrekvens som är för låg, vilket i sin tur resulterar i fula efterföljande effekter.

Smart skärmupplösning

Förutom skärmens uppdateringsfrekvens kan smarttelefonen också intelligent styra skärmupplösningen. Du kan välja mellan lägena Hög (2848 x 1312), Standard (2492 x 1148) och Låg (2136 x 984). Om du aktiverar den intelligenta kontrollen justeras upplösningen automatiskt mellan de befintliga lägena.

Till skillnad från dynamisk skärmuppdateringsfrekvens fungerar intelligent skärmupplösningskontroll mer tillförlitligt. Det var inga problem med layouten och bildskärpan som kan uppstå med den automatiska omkopplaren i testet.

böjd display

Med en diagonal på 6,81" erbjuder HONOR Magic 4 Pro en enorm skärmyta. Det är dock en böjd skärm, som är särskilt visuellt märkbar på grund av sina knappt tillgängliga skärmkanter. Det optimalt användbara området beror på den starka krökningen Skärmens kanter är dock mindre.

I applikationer där element placeras på kanten kan en böjd display också ha betydande nackdelar. Under vissa omständigheter kan oönskade insignaler inträffa när du ändrar greppet på skärmen, eller så kan sikten försämras.

Trots den jämförelsevis starka krökningen är HONOR Magic 4 Pro knappast mottaglig för felaktiga ingångar. Sikten mot kanterna är dock något försämrad. Beroende på betraktningsvinkel kan du sedan se en färgad ränder eller skugga.

Detta hade en särskilt ofördelaktig effekt i mobilspelet "Diablo Immortal", där XP-stången placerad på kanten så att säga tappade i krökningen. På grund av designen gäller detta faktum för alla smartphones med en böjd skärm, så det kan inte kritas upp som en nackdel för HONOR Magic 4 Pro.

bildskärmens ljusstyrka

Den maximala ljusstyrkan på skärmen når upp till 1000 nits. Automatisk justering av ljusstyrkan är snabb och exakt. Displayen är lätt att läsa utomhus, särskilt i starkt omgivande ljus. Vid den lägsta ljusstyrkan reduceras ljusstyrkan till mindre än 5 nits.

1920 Hz PWM-dimning av HONOR Magic 4 Pro är användbar. Särskilt när skärmens ljusstyrka är låg arbetar många skärmar från andra tillverkare med en låg frekvens, vilket omedvetet kan leda till huvudvärk när de ses under lång tid. Den höga frekvensen på 1920 Hz hos HONOR Magic 4 Pro motverkar flimmer även med låg ljusstyrka på skärmen.

bildförstärkare

Specifikationsbladet listar ett antal olika certifieringar och bildförbättrare för HONOR Magic 4 Pro. Smarttelefonen har bland annat stöd för HDR10+, så att det går att spela upp HDR-innehåll, till exempel via Netflix. Det finns även en "videooptimerare" som omvandlar SDR-innehåll till HDR och en "frame rate booster" (MEMC) finns i inställningarna som gör att innehållet ser tydligare och smidigare ut.

Alltid-på-display

En AoD är ett måste på en smartphone med en OLED-skärm. AoD för HONOR Magic 4 Pro kan konfigureras och anpassas i stor utsträckning i inställningarna. Huruvida och när AoD visas kan konfigureras efter schema, inkommande avisering eller beröring.

Många digitala och analoga designmallar är förinstallerade för ett individuellt utseende. Ytterligare mallar finns att ladda ner från en integrerad butik. De flesta mallarna är gratis.

HONOR Magic 4 Pro: prestanda och funktioner

prestanda

Liksom de flesta flaggskeppssmarttelefoner 2022 är HONOR Magic 4 Pro baserad på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 mobilplattform. Chipet är tillverkat med den effektiva 4nm-processen och har bland annat en åttakärnig CPU som är uppdelad i tre kluster. Först ut är en Cortex-X2 huvudkärna klockad till upp till 3 GHz, med stöd av tre Cortex-A710-kärnor på 2.5 GHz och fyra Cortex-A510-kärnor på 1.8 GHz. Adreno 730 GPU tar hand om grafikintensiva uppgifter.

Minnet är generöst med 8 GB LPDDR5 RAM och 256 GB UFS3.1 datalagring, så du kan förbise bristen på minnesexpansionsalternativ. I Europa släpptes smarttelefonen endast i denna enda minnesvariant. I andra regioner finns smarttelefonen även med 12+256GB och 12+512GB.

HONOR Magic 4 Pro Diablo Immortal

Diablo Immortal kör första krämen med det!

Prestandan hos HONOR Magic 4 Pro lämnar inget övrigt att önska. I benchmarks som AnTuTu (981.000 13.973 poäng) eller PCMark (XNUMX XNUMX) lämnar smarttelefonen många andra konkurrenter med liknande utrustning bakom sig. För oss är dock den vardagliga föreställningen mer meningsfull.

Smarttelefonen är kraftfull i dagligt bruk. Den kan hantera aktuella appar och spel utan problem. Det snabba och rikliga minnet har en positiv effekt på laddningstiderna, så att appar laddas eller öppnas utan förseningar. Tyvärr sparas inte appar i minnet för länge. HONORs Magic UI är ganska strikt när det kommer till resursallokering. Att växla mellan applikationer går snabbt och får inte smarttelefonen att svettas.

HONOR Magic 4 Pro visar också sina styrkor inom mobilspel. Aktuella titlar som Diablo Immortal eller PUBG kan spelas smidigt även under höga grafikinställningar. Bildfrekvensen är konstant för det mesta. Men efter en längre spelsession blir ryggen märkbart varm och bildhastighetstoppar kan uppstå. Ett stresstest under full belastning visar redan efter 10 minuter att prestandan är reducerad till 77 procent av den maximala prestandan på grund av värme. Så kallad ”thermal throttling” är ett problem som alla smartphones med Snapdragon 8 Gen 1 lider av i större eller mindre utsträckning.

Mjukvara

HONOR lovar minst två stora Android-versionsuppdateringar och minst fyra år av månatliga säkerhetsuppdateringar för sin Magic-serie. Andra tillverkare som Samsung eller Xiaomi ligger redan steget före och lovar fyra eller tre stora Android-uppdateringar för sina flaggskeppsenheter.

Med försäljningsstart i maj levererades HONOR Magic 4 Pro med Magic UI 6 baserat på Android 12. Enligt HONORs uppdateringspolicy kommer gränsen troligen att dras med Android 14. Enligt HONORs vd George Zhao är nästa versionsuppdatering till Magic UI 7 eller Android 13 redan på gång. Något specifikt releasedatum har dock inte meddelats ännu.

Användargränssnittet i Magic UI 6 i sig verkar tydligt och överskådligt. Funktioner finns det gott om, även om tillverkare som Samsung har lite mer att erbjuda med sina egna användargränssnitt. Fokus för Magic UI 6 på säkerhet och integritet var bra.

Appar kan låsas med en PIN-kod, det finns ett lösenordsskyddat valv för foton, videor och andra filer, och det finns funktionen "PrivateSpace" som skapar ett separat område bredvid själva gränssnittet. Det hela implementeras säkert av Dual TEE Security OS, som HONOR utvecklat i samarbete med Qualcomm.

HONOR-sökningen var lite irriterande eftersom den dök upp varje gång du svepte uppifrån och ner. Dessutom kunde appkloning ha utökats ytterligare. Även om det finns funktionen "App Twin" kan bara ett fåtal appar klonas, som Facebook eller WhatsApp.

HONOR Magic 4 Pro Firmware-uppdateringar

  • Magic UI 6.0.0.162 (augusti 2022 | Säkerhetskorrigering augusti 2022)
    • Prestandaoptimering
    • Optimering av appar från tredje part
    • Förbättrad systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.155 (augusti 2022)
  • Magic UI 6.0.0.154 (juli 2022 | säkerhetskorrigering juli 2022)
    • Länk till Windows
    • Kameraförbättring för vissa scenarier
    • Förbättrad systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.143 (juli 2022 | säkerhetskorrigering juni 2022)
    • Displayeffektoptimering
    • Förbättrad systemstabilitet
  • Magic UI 6.0.0.129 (juni 2022 | säkerhetskorrigering maj 2022)
    • Kameraförbättring för vissa scenarier
  • Magic UI 6.0.0.124 (maj 2022 | säkerhetskorrigering april 2022)
    • YOYO förslag
    • Kameraförbättring för vissa scenarier

Om din smartphone inte hittar en uppdatering kan det bero på att inget SIM-kort är isatt eller inloggat. Att starta om enheten kan också ibland hjälpa.

anslutning

När det gäller anslutning imponerar HONOR Magic 4 Pro med de senaste anslutningsstandarderna. Inom mobil kommunikation lyser smarttelefonen med en bred frekvenstäckning, så att den även kan användas långt utanför Europa. 5G-mobilkommunikation når in i intervallet under 6GHz. Smarttelefonen stöder dock inte snabba 5G mmWave-nätverk. Mottagningsstyrkan och röstkvaliteten vid samtal är utmärkt i båda riktningarna. Röstsamtal via mobilt Internet och WiFi (VoLTE & VoWiFi) är möjliga, vilket bekräftades av ett test i Telekom-nätverket.

HONOR Magic 4 Pro SIM-kortplats

En telefonfunktion i HONOR Magic 4 Pro som många inte ens har på sin radar är "AI Privacy Call". Funktionen är aktiv som standard och kan hittas i tillgänglighetsinställningarna. Tack vare Privacy Call kan smarttelefonen rikta ljudvågorna som genereras när man ringer ett telefonsamtal mot örat på den som ringer, så att personer i omgivningen inte märker samtalet. Det som låter bra i teorin fungerade inte riktigt lika tillförlitligt i praktiken. Den som sitter eller står bredvid dig på tåget kan fortfarande lyssna in om avståndet är mycket nära.

Smarttelefonen sänder till WLAN via WiFi6 med 2x2 MU-MIMO. Det är heller inget fel på anslutningsstyrkan och datahastigheterna i WLAN. Det finns även Bluetooth 5.2 och NFC som andra trådlösa anslutningsstandarder. Kontaktlös betalning via Google Pay fungerar utan problem.

För navigering kommunicerar HONOR Magic 4 Pro med satellitsystemen GPS, Glonass, Beidou och Galileo. Positionen bestäms snabbt och tillförlitligt. Smarttelefonen har även en e-kompass som säkerställer exakt inriktning.

Fingeravtrycksscanner och ansiktsigenkänning

Smarttelefonen låses upp säkert via en Qualcomm 3D Sonic Sensor, vilket är särskilt vanligt i Samsung-enheter. Fingeravtrycksläsaren är en av de snabbaste och mest exakta i sitt slag, som låser upp smarttelefonen säkert på bråkdelar av en sekund.

En annan upplåsningsmetod erbjuder 3D-ansiktsigenkänning. För att göra detta använder HONOR Magic 4 Pro 3D-djupsensorn, som sitter bredvid den främre kameran. Till skillnad från smartphones som bara använder den främre kameran för att låsa upp kan metoden som HONOR använder faktiskt sägas vara pålitlig ansiktsigenkänning.

HONOR Magic 4 Pro 3D ToF

3D-djupsensorn bredvid den främre 12 MP-kameran.

Även under dåliga ljusförhållanden kan smarttelefonen låsas upp tillförlitligt med ett ansikte. Den fungerar till och med så bra att den trots den felfria fingeravtrycksläsaren bara sällan behövde användas i testet.

Audio

HONOR Magic 4 Pros stereohögtalarsystem låter behagligt balanserat och uppnår en imponerande volym utan distorsion. Även basomfånget kommer relativt bra, vilket inte är en självklarhet med de små smartphonehögtalarna. Som en mjukvarugodis stöder smartphonen till och med DTS:X.

Användare av Bluetooth-hörlurar drar nytta av de nästan förlustfria ljudkodekarna LDAC och aptX (HD) . HONOR har avstått från det beprövade 3,5 mm jack-uttaget.

HONOR Magic 4 Pro: Kamera

Bakom "Eye of the Muse" finns ett kraftfullt kamerasystem som är uppdelat i följande kameror och sensorer:

  •  50 MP Sony IMX766 huvudkamera | f/1.8 bländare, 1/1.56" sensorstorlek och 1.0 μm pixelstorlek
  •  50 MP ultravidvinkelkamera | f/2.2 bländare, 1/2.5" sensorstorlek och 122° ultravidvinkel
  •  64 MP Persiscope Camera | f/3.5 bländare, 1/2.0" sensorstorlek, 0.7 μm pixelstorlek, 3.5x optisk zoom, OIS
HONOR Magic 4 Pro kamerasystem

"The Eye of the Muse" - Fullpackad med sensorisk teknik.

Kamerorna stöds av en 8x8 dToF (djupsensor) och en flimmersensor. Djupsensorn samlar in djupinformation som är användbar för att fokusera och skapa bokeh-effekten. Flimmersensorn motverkar bildflimmer i foton och videor.

Till förvåning klarar sig HONOR utan optisk bildstabilisering, speciellt på huvudkameran. Detta påverkar framförallt bildkvaliteten på natten, vilket vi kommer att se senare. OIS har trots allt tagit sig in i periskopkameran, som förstoras upp till 3,5 gånger utan förlust.

På mjukvarusidan stöds kamerasystemet av mycket AI. HONOR talar om "ultrafusionsfotografering". För att skapa bästa möjliga foto, kombinerar AI:n bildinformationen från alla kameror till en (fused) bild.

huvudkameran

Huvudkameran i HONOR Magic 4 Pro levererar förstklassig inspelningskvalitet under bra ljusförhållanden. Bilderna är skarpa och har en hög detaljnivå. Färgintensiteten är rik, men HONOR överdriver inte för mycket.

Vi gillade verkligen det omfattande dynamiska omfånget. Du kommer förgäves att leta efter utbrända ljus eller drunknande skuggor, även i svåra ljussituationer. Det finns inte heller något iögonfallande bildbrus. Här är ett brett urval av bilder som togs under testet.

Huvudkameran förblir stark i mörker. Konkurrensen med en optiskt stabiliserad huvudkamera gör sig dock lite bättre i vissa situationer. Ändå övertygar HONOR Magic 4 Pro med skarpa färger, hög kontrast och lite brus även under dåliga ljusförhållanden. Bara bildskärpan kunde vara lite bättre.

Nattläget förbättrar endast en aning den redan goda bildkvaliteten, så det kan utelämnas för det mesta. I nattläge är bildsektionen något förstorad och det dynamiska omfånget ökas, vilket gör att bilden ser ljusare ut överlag.

periskopkamera

Periskopkameran matchar inspelningskvaliteten för huvudkameran väl. Det finns inga relevanta skillnader i färg mellan kamerorna. Många detaljer registreras i det optiska zoomområdet (3.5x). Bildskärpan är bra.

Om vi ​​rör oss utanför det optiska zoomområdet minskar bildskärpan och detaljnivån. Att utnyttja zoomen till maximal förstoring på 100x är inte klokt. Foton blir synbart leriga och kromatiska aberrationer uppstår ofta.

Ultra vidvinkel kamera

Kameran med ultravidvinkel gör ett anständigt jobb. Men bara under mycket bra ljusförhållanden. Färgerna är extremt starka, skärpan är ända upp till kanterna. Situationen är annorlunda under mindre än idealiska ljusförhållanden. Här har ultravidvinkelkameran svårt att ta skarpa och detaljerade bilder.

Ultravidvinkelkameran kan förresten även spela in makron. Objekt kan fokuseras med autofokus, men detta fungerar inte alltid tillförlitligt.

främre kameran

HONOR Magic 12 Pros 4 MP främre kamera är ett bra exempel på att du inte behöver ett enormt megapixelantal för bra bildkvalitet. Selfiesna imponerar med sin naturliga färgsättning, skärpan är imponerande och detaljerna syns tydligt.

För att flytta in flera personer i bildområdet kan 0.6x eller 0.8x väljas som förstoring. I porträttläge är förgrunden snyggt separerad från bakgrunden. Oskärpeffekten är behagligt mjuk.

videofunktioner

Videografer kan släppa fart med HONOR Magic 4 Pro. Smarttelefonen spelar in i maximalt 4K60 (16:9 eller 21:9) och erbjuder en rad professionella videofunktioner. Utöver det vanliga videoläget finns ett "filmläge" som innehåller speciella filmiska funktioner. Läget erbjuder bland annat en slow motion-effekt, tillåter 4K HDR-inspelningar, det finns åtta förgjorda LUT:er att välja mellan som ger videoinspelningen ett speciellt filmutseende genom färggradering och HONOR har till och med integrerat ett LOG-läge som är i 10-bitars vid 4K24 /30/60.

Videoinspelningskvaliteten är inte på något sätt sämre än fotokvaliteten. Huvudkamerans elektroniska bildstabilisering fungerar bra. Med ett svep kan du växla mellan kamerorna medan inspelningen pågår. Dock bara i 4K30 eller 1080p30. Om du byter till periskopkameran hoppar den till 5x förstoring istället för den ursprungliga 3.5x förstoringen. Varför HONOR bestämde sig för att göra detta hopp är oklart.

HONOR Magic 4 Pro: Batteri

HONOR Magic 4 Pro-batteriet har en kapacitet på 4600 mAh. En typisk men inte enastående batteristorlek. I genomsnitt räcker batteriet cirka 1 1/2 dygn.

HONOR Magic 4 Pro 100W trådlös laddning

Det trådlösa stativet laddas helt på 40 minuter.

Med en passande snabbladdare kan smarttelefonen laddas med upp till 100 watt. Det betyder från 0 till 100 procent på bara 30 minuter.

Förutom trådbunden laddning stöder HONOR Magic 4 Pro även trådlös laddning. Och det också med en laddningshastighet på upp till 100 watt. Full laddning tar ca 40 minuter. Den trådlösa laddaren finns som tillval. För att uppnå hela 100 watts effekt måste den anslutas till en 135 watts strömförsörjning, som HONOR erbjuder som ett extra köpalternativ. Om du ansluter laddaren som ingår i leveransen kommer den "bara" att ladda med 80 watt.

HONOR Magic 4 Pro Review Header

HONOR Magic4 Pro

9
rating
positiv

Modern design
IP68-certifiering
Ljusstark LTPO-skärm med bra färgrepresentation
Bra prestanda i vardagen och i mobilspel
Huvud- och frontkamera med bra inspelningskvalitet
Många kamerafunktioner
3D ansiktsigenkänning
Aktuella anslutningsstandarder (5G, WiFi6, Bluetooth 5.2)
Kraftfull högtalare
100W trådlös laddning

negativ

SD 8 Gen 1 termisk strypning
Dynamisk skärmuppdatering behöver finjusteras
Ultravidvinkelkamera i svagt ljus
Batteriets livslängd kan bli bättre

Slutsats

Efter att HONOR Magic 3-serien inte kom till Europa är vi desto mer glada över att den kinesiska smartphonetillverkaren förebådar sin flaggskepps-comeback i Europa med HONOR Magic 4 Pro.

HONOR flaggskepp gör imponerande resultat på alla områden. 120 Hz LTPO-skärmen är en av de bästa i sitt slag och lämnar många lika prissatta konkurrenter bakom sig. Prestandan är på en hög nivå trots strikt termisk strypning, så att alla aktuella appar och mobilspel för närvarande fungerar smidigt med den.

Kamerorna utgör ett funktionellt paket som på ett tillförlitligt sätt stödjer fotografer och videografer i alla situationer. Anslutning är också allt i det gröna. Telefonering och mobilsurfning fungerar perfekt tack vare de senaste anslutningsstandarderna. Slutligen erbjuder smartphonen även blixtsnabb (trådlös) snabbladdning, med vilken enheten kan laddas helt på bara 30 minuter.

Naturligtvis är HONOR Magic 4 Pro inte en "jack of all trades". Viss finjustering behövs fortfarande på mjukvarusidan, särskilt med hänsyn till den automatiska justeringen av skärmuppdateringen eller den strikta minneshanteringen. På hårdvarusidan kunde du ha fått ut mer av ultravidvinkelkameran och installerat ett större batteri i enheten, vilket ökar den genomsnittliga körtiden till 2 dagar.

Ändå är HONOR Magic 4 Pro en framgångsrik high-end smartphone som vi kan rekommendera med gott samvete.

Kontrollera priser
988,74€
1.069,00€
Timo Altmeyer avatar
författare

Timo är grundaren av techreviewer.de och en riktig teknikexpert. Från smartphones till e-cyklar, från hemmabio till smarta hem, han har alltid fingret på pulsen med de senaste trenderna.

4 kommentarer

4 kommentarer

  1. Morty

    5. Juni 2022 10 till: 54

    Jag förstår inte denna trend med de böjda displayerna. Det medför bara fler nackdelar än fördelar. Magic 4 med platt skärm och jag skulle ha omprövat. Men sådär, nej tack.

  2. Steffen Ebricht

    15. Juni 2022 18 till: 02

    Hej, jag köpte Magic 4 Pro i början av juni baserat på din rekommendation och än så länge är jag mycket nöjd med enheten. I ditt test nämner du Magic UI 6.0.0.129-uppdateringen, som jag bara inte vill komma igenom. Min poäng är fortfarande 124. Hur får jag den högre versionen? Kan du hjälpa mig med det här?

    • Timjan Administration

      15. Juni 2022 20 till: 05

      Hej Steffen, har du testat en omstart? Det är också viktigt att ett SIM-kort är isatt. Om du har satt i ett och det inte fungerar, prova ett SIM-kort från en annan leverantör. Alternativt kan du försöka ansluta till ett annat land via ett VPN.

      • Steffen Ebricht

        16. Juni 2022 19 till: 25

        Hej Timo, tack för tipsen. Efter att jag bytte ut mitt SIM-kort mot min frus SIM-kort kunde jag installera uppdateringen. Tack!

Schreibe einen Kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med * märkt

Mer från HONOR
översikt
tillverkare

HEDRA

Modell

HONOR Magic4 Pro

specifikationer

 Processor och minne 
CPU: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
GPU: Adreno 730
RAM: 8GB LPDDR5
Internminne: 256GB UFS3.1
Minnesförlängning: nej

 Visa 
Visa diagonal: 6,81 inches
Skärmupplösning: 2848 x 1312 pixlar
Displayfrekvens: 120 Hz
Display ljusstyrka: 1000 nit
Skärmtyp: OLED (LTPO)
Skärmskydd: Okänd
Samplingshastighet: 360 Hz
andra:
*HDR10+
*MEMC
*1920Hz PWM
*IMAX förbättrad

 Kameror 
Huvudkamera: 50 MP Sony IMX766 (bländare f / 1.8)
Ultravidvinkelkamera: 50 MP (122° f/2.2 bländare)
Periskopkamera: 64 MP (f/3.5 bländare, 90 mm periskop, 3,5x optisk zoom, OIS)
Djupkamera: TOF 3D
flimmersensor

Framkamera: 12 MP (f / 2.4 bländare)

 Netzer 
Dubbel SIM: Ja
SIM-storlek: Nano SIM
eSIM: Nej

GSM: 800/850/900/1800/1900
WCDMA: B1/B2/B4/B5/B6/B8/B19
FDD LTE: B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B17/B18/B19/B20/B26/B28b/B28a
TDD LTE: B34/B38/B39/B40/B41
5G NSA/SA: n1/n3/n5/n8/n28b/n28a/n38/n41/n77/n78/n79

 trådlös 
WiFi: 802.11 a / b / g / n / ac / ax
Bluetooth: 5.2
GPS: Ja
NFC: Ja

 sensorer 
* Ljussensor
* Accelerometer
* Induktiva givaren
* E-Kompass
* gyroskop
* Fingeravtryckssensor (in-display)
*Infraröd sändare

 ackumulator 
Batteri: 4.600 mAh
Snabbladdningsfunktion: 100 Watt
Qi-laddning: 100 watt

 andra 
Operativsystem: Android 12 (MagicUI 6)
Ljud: stereohögtalare
Anslutning: USB-C
Storlek: 163,6 74,7 x x 9,15 mm
Vikt: 215 g